Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 17.3.2022 19:10
Lastnikom Perutnine Ptuj je nedavno pogorelo skladišče, ki je bilo celo največje tovrstno v Ukrajini. Kako bo to vplivalo na ptujsko podjetje?

Lastnik Perutnine Ptuj je ukrajinski holding MHP. Nakup ptujskega podjetja so najavili že leta 2018, kmalu za tem pa so odkupili skoraj 91-odstotni delež. 

Vrednost delnic družbe MHP, ki kotira na londonski borzi, je po ruskem napadu strmo padla. Po pričetku ruskih napadov je strmoglavila na 3,47 dolarja.

Lastniki ptujskega perutninskega podjetja pa se v Ukrajini zaradi vojne spopadajo tudi s težavami, ki bi lahko vplivale na Perutnino Ptuj. 

Nedavno zgorela največja hladilnica v Ukrajini

Družba MHP je na svojem Facebook profilu pred dnevi objavila fotografijo velikega požara. Gre za njihovo skladišče v Kijevu, ki je zagorelo 12. marca. 

Po njihovih navedbah je skladišče ogenj zajel po napadu ruskih vojakov. Osebje ni bilo poškodovano. 

Zapisali so, da so bili v požaru uničeni izdelki, škodo ocenjujejo na nekaj čez sedem milijonov evrov

Šlo je za največje ukrajinsko skladišče, ki je hranilo zmrznjene izdelke. Navedli so še, da ne gre za prvo prehrambno skladišče, ki so ga napadli ruski vojaki.

EMBED

Kako bo to vplivalo na ptujskega perutninarja? 

Na podjetje Perutnina Ptuj smo se obrnili za dodatna pojasnila glede vpliva teh dogodkov na njih. 

Za Ptujinfo so pojasnili, da razmere v Ukrajini na poslovanje in delovanje Perutnine Ptuj ne vplivajo. 

»Perutnina Ptuj posluje nemoteno in skladno z načrtom, s polnimi zmogljivostmi,« so dejali na Perutnini Ptuj. 

Dodajajo, da je živilska veriga perutninarskega podjetja trdna in stabilna, vsi proizvodni in poslovni procesi pa potekajo v Sloveniji oziroma na domačih trgih, torej tudi na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini in v Srbiji. 

Zagotavljajo, da izpolnjujejo tudi investicijske cilje. Nadaljujejo tudi z realizacijo, kot pravijo, obsežnega investicijskega programa, za kar imajo zagotovljena sredstva. 

Perutnina Ptuj na pomoč Ukrajini

Lastniki ptujskega perutninarja, torej ukrajinski holding MHP, so pričeli tudi z zbiranjem pomoči, pri čemer so izpostavili predvsem pomoč za ukrajinske vojake, ki jim bodo pomagali s hrano. 

Pomoč zbira tudi ptujsko podjetje. Vzpostavili so zbirne centre humanitarne pomoči Ukrajini. Zbirna centra sta na Potrčevi cesti 10 na Ptuju in v Ljubljani na Letališki cesti 32A. 

Starejše novice