Foto: Fb/Norwegian
Ljubljanainfo
Pet, 17.11.2023 13:56
Prihodnje poletje bi lahko na slovenski trg vstopil nov nizkocenovni prevoznik.

Poleti naslednje leto naj bi na slovenski trg vstopil norveški nizkocenovni letalski prevoznik Norwegian, četrta največja tovrstna letalska družba v Evropi, poroča portal EX-YU Aviation. 

Načrtujejo uvedbo letov med Ljubljano in Koebenhavnom. 

»Trenutno pregledujemo možne povezave za prihodnje poletje, med njimi pa je tudi Ljubljana-Kobenhavn,« so za 24ur.com pojasnili pri letalski družbi.

Povezave med slovensko in dansko prestolnico je nazadnje zagotavljal propadli prevoznik Adria Airways. Pri Norwegianu še niso vključili teh letov v urnike letov, prav tako karte še niso naprodaj.

Norveški prevoznik, druga največja letalska družba v Skandinaviji, je že leta 2016 omenjala možnost prihoda v Slovenijo. Poleg letov v Ljubljano načrtujejo tudi lete iz Osla in Koebenhavna v Zadar, iz Göteborga v Prištino ter iz Rige in Koebenhavna v Tivat. Večina teh letov naj bi bila operativna le od junija do avgusta.

Portal EX-YU Aviation navaja, da se je upravljalec ljubljanskega letališča Fraport Slovenija v zadnjem mesecu pogovarjal z 28 letalskimi družbami glede možnosti vzpostavitve več kot 30 povezav.

Ministrstvo za infrastrukturo je konec oktobra objavilo tretji javni razpis za večjo letalsko povezljivost Slovenije, za kar je na voljo 16,8 milijona evrov subvencij v letih 2023, 2024 in 2025. 

Izplen prvih dveh razpisov sta povezavi z Luksemburgom (Luxair), ki že poteka, in z Rigo (Air Baltic), ki se bo začela s poletjem prihodnje leto.

Končno odločitev o morebitni vzpostavitvi novih povezav na podlagi tokratnega razpisa pričakujejo v decembru, takrat bo tudi znano, ali se bo morda Norwegian prijavil na razpis za subvencijo.

Starejše novice