Foto: Koruzni labirint Krtina
Pia Seidl
Pet, 15.7.2022 20:00
V soboto ponovno odpirajo Koruzni labirint Krtina v bližini Ljubljane.

Ustanovitelji koruznega labirinta v bližini Ljubljane sporočajo, da so tudi letos za obiskovalce pripravili zanimiv labirint. Za letošnji labirint so izbrali motiv Indijanca, kot poklon in v zahvalo civilizaciji, ki nas je med drugim spoznala s koruzo.

Idejni vodja projekta je Luka Kastelic, ki koruzne labirinte v Sloveniji postavlja že od leta 2011.

Koruzni labirint ima dva vhoda in dva izhoda, sredi labirinta je velik most, ki ponuja razgled na celoten labirint. Kot novost so v labirintu postavili bar, kjer se lahko v senci koruze osvežite. Poskrbljeno je za parkirišče, sanitarije in Wi-fi povezavo, predvsem pa za zabavo.

Labirint velik za šest nogometnih igrišč

V labirintu, velikem kar za šest nogometnih igrišč, vas čaka 15 zabavno-poučnih točk, ki jih poiščete s pomočjo zemljevida, izpolnite geslo in se tako potegujete za sodelovanje v jesenskem nagradnem žrebu.

Nekaj točk so to leto prav posebej posvetili spoznavanju Indijancev, druga presenečenja pa so skrita na neoznačenih delih na zemljevidu.

Odpravite se lahko tudi v nočni labirint

Koruzni labirint v Krtini ponovno odpirajo v soboto, 16. julija. Odprt bo v mesecu juliju in avgustu, in sicer vsak dan med 9. in 20. uro. Vsak petek pa vabijo v nočni labirint, med 21. uro in polnočjo. Prek spleta lahko kupite tudi darilno kartico.

V labirintu sprejemajo samo plačila z bančno kartico.

V zadnjem tednu oktobra pa za obiskovalce pripravljajo Noči čarovnic ali Halloweek.

Starejše novice