Vir: MOL
Ljubljanainfo
Pet, 29.3.2024 20:00
Pot zaradi del uradno ni prehodna, a marsikdo se na to požvižga.

Od kapelice na Cesti dveh cesarjev pa do Poti spominov in tovarištva pod avtocesto je mogoče najti obilo smeti in človeških iztrebkov, se glasi očitek občana.

Pot zaradi del uradno ni prehodna, naj bi pa tja zahajali ljudje iz »bližnjega centra«, je še mogoče prebrati na portalu Mestne občine Ljubljana Servis pobude meščanov. Gre za Azilni dom Vič.

»Če nočete, da živimo v gnojni jami, čistite ali pa postavite stražo. Alternativa je vzgoja ali pa naj čistijo tisti, ki svinjajo,« je nekdo na omenjenem servisu očital Mestni občini Ljubljana.

Ta se strinja, daj naj čistijo tisti, ki tako ali drugače smetijo.

»Z vidika izvajanja javnih lokalnih služb v okviru OGDP si bomo še naprej prizadevali za izvajanje javne službe urejanja in čiščenja občinskih cest po Načrtu čiščenja teh javnih (cestnih) površin, ki to službo ureja in definira,« so odgovorili na mestni občini.

So pa kljub temu, da je zemljišče, po kateri poteka omenjena pešpot, v lasti Republike Slovenije, namestili ulični košek prostornine 40 litrov.

»Vzgoja ljudi iz bližnjega centra pa žal ni v domeni matičnega Oddelka Mestne občine Ljubljana kot pristojnega organa MOL za izvajanje javnih gospodarskih služb na območju Mestne občine Ljubljana,« se glasi odgovor mestne občine na Servisu pobude meščanov.

Komentarji (8)

Gren (ni preverjeno)

KRIV JE JANEZ JANŠA A NE DEDEDE ZOKI ?

topol (ni preverjeno)

Poznam ta del in mislim, da tudi vzroke za to. Smeti so zato, ker so koši premajhni. Prebivalci azilnega doma hodijo do črpalk na Tržaški cesti in do trgovin po hrano. Nazaj grede sedijo na klopicah in jedo. Pot spominov pa ni bila projektirana za dnevno malicanje desetin ljudi. Potrebni so večji koši za smeti, pa bodo upam dali embalažo vanjo. Če pa se bodo vztrajno pojavljali tudi iztrebki, pa je očitno potrebno še eno montažno stranišče, čeprav teh iztrebkov še nisem videl. Smeti je res veliko, iztrebkov pa jaz ne vidim.

Skyfeb12 (ni preverjeno)

Golob naj pobere njegovi azilanti

Bojan štembal (ni preverjeno)

Saj ste jih hoteli, kje so sedaj te punčke iz nevladnih organizacij. Bogi, bogi, jutri se bo pokakal pred tvojim domom.

Ada (ni preverjeno)

Nimajo drugega dela, pa naj enkrat na teden vrečke za smeti v roke in pospravijo. Bo vsaj kaka korist od njih. Da ne bodo samo stroški!!!

Cefizelj (ni preverjeno)

Se bomo tam malo sprehodili s psi.Se jih bojijo kot hudic kriza.🤔

Štefan (ni preverjeno)

Azilni dom zapret! Azilante preseliti, nekaj v Murgle, nekaj v " Cukrarno",Fotopub, Metelkovo, onesnaženja s strani " fizikov" ,.... ne bo več

Devl (ni preverjeno)

Zakaj vedno za vse krivi politiki sami krivi da dovolujemo da smradi naseljujejo slovenijo itak smo narod ritoliznikov gejov in lezbac

Starejše novice