Slika je simbolična.
STA
Tor, 11.4.2023 10:29
Od faksa do faksa bo popoldne teklo 600 tekačev, tudi rektor Univerze v Ljubljani Gregor Majdič.

Univerza v Ljubljani danes popoldne organizira Tek od faksa do faksa, ki se ga bodo udeležili študenti, zaposleni in alumni. Prijavljenih je že več kot 600 tekačev, kar je tudi maksimalno število možnih prijav za ta format dogodka, so sporočili z univerze.

Med tekači bo tudi rektor Univerze v Ljubljani Gregor Majdič.

Na teku bodo tekači v rekreativnem teku odtekli tri različno dolge kroge - pet, deset ali 15 kilometrov, ki vodijo mimo fakultet in akademij Univerze v Ljubljani.

Organizatorji zaradi velikega števila prijav razmišljajo o preoblikovanju dogodka, da bo naslednje leto omogočal prijavo vsem ostalim tekačem, so še sporočili.

Na tek so se prijavile tekačice in tekači z vseh 26 članic, 23 fakultet in treh umetniških akademij, Univerze v Ljubljani, tudi s fakultete za pomorstvo in promet, ki ima sedež v Portorožu. Največ tekačev prihaja s fakultete za šport (103), medicinske fakultete (53) ter fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo (52).

Tekači se bodo za start in cilj zbrali v Študentskem naselju Rožna dolina, kjer se bo pestro dogajanje pričelo že ob 16.00 uri, ob 17.00 pa bo pred startom prvih skupin in skupinskim ogrevanjem tekače pozdravil Majdič. Za stopnjevanje dobre energije bo poskrbel DJ, so še sporočili z univerze.

Starejše novice