Slika je simbolična.
STA
Pet, 21.4.2023 11:26
Konec tedna v Ljubljani spet dirka kolesarjev BMX.

Dirka BMX Race Ljubljana 2023 bo na Linhartovi cesti postregla z dirkanjem najvišje ravni, saj se bo tekme udeležilo preko 160 tekmovalcev iz sedmih evropskih držav.

Kot so zapisali prireditelji, bo najbolj kakovostno tekmovanje v članski konkurenci, največ tekmovalcev pa se bo preizkusilo v otroških in mladinskih kategorijah.

Dirka BMX Race Ljubljana odpira sezono v pokalu Alpe-Adria in tudi domačem pokalu, zato je navdušenje med tekmovalci temu primerno visoko, navajajo prireditelji, po zaslugi nedeljske dirke s kategorijo Uci C1 pa prihajajo v Ljubljano tudi kolesarji z največjih tekmovanj.

V prvi vrsti so to italijanski reprezentanti, ki so med najmočnejšimi v svetu v tej kolesarski disciplini.

Nekdanji mladinski svetovni prvak Marco Radaelli je bil lani v Ljubljani drugi, tokrat pa meri na zmago. Lani tretji Martti Sciortino, tudi že italijanski državni prvak v BMX-u in pump-tracku, ima enake ambicije.

Michele Tomizioli je bil v najboljši sezoni med prvimi tremi v Italiji, prav tako prihaja z apetiti bo izboljšanju svoje uvrstitve od lani. Po robu se jim lahko postavijo tekmovalci Slovaške in Danske, a vsaj v članski kategoriji je Italija veliki favorit.

Starejše novice