Foto: Nik Rovan
Šola je tu! Ravnateljice in ravnatelj ljubljanskih odnovnih šol vam s popotnico na prvi šolski dan želijo vse dobro v naslednjem šolskem letu, ki je letos zaznamovan s protikoronskimi ukrepi, zaščitnimi maskami in vzdržavanjem varnostne razdalje.

Drage učenke in učenci, spoštovani starši, iskreno dobrodošli!

Veseli me, da bomo šolsko leto lahko začeli skupaj v učilnicah. Šolska stavba zares oživi, ko se v njej zberemo vsi učenci in vsi zaposleni, zato si neizmerno želim vsakodnevnega srečevanja v naši šoli. Učenci, zaposleni in starši ter vsi ostali, povezani z našo šolo, bomo z veseljem in odgovornostjo poskrbeli, da se bo življenje in delo šole obarvalo mavrično in sodelovalno. Vsi skupaj in vsak posebej se bomo potrudili, da bo tako tudi ostalo.

Barbara Smrekar,
ravnateljica OŠ Polje

---

Pričetek šolskega leta ni povsem običajen. Sicer smo izjemno veseli, da lahko v šolo sprejmemo vse učence, obenem pa si želimo, da bi tako ostalo do konca šolskega leta. Trudili se bomo, da bodo aktivnosti potekale čim bolj vsakdanje in da omejitve ne bodo vplivale na dobro počutje. Pomembno je, da ostanemo zdravi, obenem pa učenci morate biti deležni kvalitetnega znanja, ki vam bo koristil v prihodnjih, upam da, boljših časih. Pri tem je pomembno vedeti, da ste tudi starši pomemben del procesa pri odraščanju otrok in sodelovanju s šolo.

Žarko Tomšič
ravnatelj OŠ Poljane Ljubljana

---

Dragi, učenke in učenci, pozdravljeni!

Danes, 1. septembra 2020, se ponovno srečamo v naši šoli. Čeprav so počitnice vedno prekratke, nas šolsko delo kliče. V letošnjem šolskem letu smo vam pripravili veliko zanimivega dela, ki vas bo popeljalo po poti pridobivanja znanja, modrosti in izkušenj.
Vsi delavci šole, se veselimo srečanja z vami. Čeprav je virus COVID -19 še vedno med nami, ga bomo skrbno preganjali z upoštevanjem vseh priporočil in navodil, ki jih boste dobili že prvi dan pouka.

mag. Verica Šenica Pavletič
ravnateljica OŠ Savsko naselje

---

Kaj nam bo prineslo novo šolsko leto?

Isto vprašanje si postavljamo učitelji, učenci in starši. Pa ni pomembno vprašanje. Pomembno je, kako bomo z roko v roki sodelovali v dobrem in slabem, si pomagali, predvsem pa bili potrpežljivi drug z drugim. Naj bo naše skupno potovanje v tem šolskem letu prijetno, zanimivo, mirno in zdravo.

Nevenka Lamut,
ravnateljica OŠ Vižmarje – Brod

Preberite še

Starejše novice