Nika Vajnhandl
Čet, 29.4.2021 10:03
Študentski domovi so se ponovno odprli. Preverili smo, koliko študentov se je vrnilo in kakšne so razmere.

Pred odprtjem se je v 29 domovih Študentskega doma Ljubljana nahajalo 1600 stanovalcev.

Po odprtju 26. aprila, se število bivajočih študentov vsakodnevno povečuje, tako da se v Študentskem domu Ljubljana trenutno nahaja okoli 2000 stanovalcev.

»Glede na razpoložljive kapacitete zavoda, ta številka predstavlja malo več kot četrtino vseh stanovalcev ljubljanskih študentskih domov,« za Ljubljanainfo povedo iz uprave Študentskega doma Ljubljana.

Testiranje pred vrnitvijo »domov«

Skladno z navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport se pred vrnitvijo v študentski dom priporoča testiranje s hitrimi antigenskimi testi na eni od lokacij množičnih testiranj, kjer je omogočeno brezplačno testiranje. Prav tako se stanovalcem v času bivanja priporočajo redna tedenska testiranja na navedenih lokacijah.

»Zavod je v skladu z navodili pristojnih služb, pripravil za stanovalce Izredna navodila bivanja v Študentskem domu Ljubljana za preprečevanje širjenja okužbe s covid-19 in splošna higienska priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje za področje vzgoje in izobraževanja,« o ukrepih v namen zajezitve koronavirusa povejo iz uprave študentskega doma.

Bodo študentske domove še vedno stražili varnostniki varnostne službe?

Na upravi Študentskega doma Ljubljana odgovarjajo, da z vračanjem večine stanovalcev se v prihodnje načrtuje ponovna vzpostavitev receptorske službe

Starejše novice