Foto: Jaka Arbutina
zalastritof
Ned, 24.4.2022 11:31
S sončnimi pomladnimi vikendi so se začeli tudi festivali, predvsem tisti, kulinarično obarvani. V prestolnici in njeni okolici ta vikend diši predvsem po čokoladi.

Ta vikend Ljubljana premierno gosti festival Čili in čokolada, ki je bil pred tem trikrat uspešno izpeljan v Mariboru. 

Na Pogačarjevem trgu se Ljubljančanom še danes predstavljajo številni domači in tuji strokovnjaki čilija in čokolade ter ponujajo svoje kuharske mojstrovine.

Na festivalu je moč srečati tudi znane obraze iz sveta kulinarike, med njimi mojstra slaščic in sodnika v oddaji MasterChef Slovenija Karima Merdjadija ter Gorazda Potočnika in čili guruja Adama Šerca, ki je prav tako znan obraz iz omenjenega televizijskega šova, sicer pa velik ljubitelj čilijev in predstavnik društva Čudoviti svet čilija

Izlet s sladko popestritvijo

Ta konec tedna pa po čokoladi tradicionalno diši tudi v Radovljici. Tam namreč poteka Festival čokolade.

»Premamila vas bo bogata ponudba pralin, čokoladnih tablic ter drugih čokoladnih grižljajev.

Okušali jih boste lahko v zameno za degustacijske kupone, se srečali z najboljšimi slovenskimi mojstri čokolade ter se zabavali in sprostili ob pestrem spremljevalnem programu. Vsako leto se vrstijo izvrstni koncerti, animacije za otroke, ustvarjalne delavnice in še in še,« so se organizatorji pohvalili na spletni strani.

Za največjo ponudbo čokolad, čokoladnih jedi in čokoladnih sladic v Sloveniji poskrbijo ponudniki iz vse Slovenije in tujine. Raznolikost ponudnikov in izvrstnih okusov je najlažje odkrivati z degustacijskimi kuponi. 

Katera je najboljša?

V Radovljici so del sladke ponudbe tudi čokoldnice, i so sodelovale na izboru »Naj pralina festivala«. Zmagovalce strokovna komisija izbere že pred festivalom. Tako jih lahko v Radovljici okusite tudi vi.

Čokolada velikanka

Kaj vse ponuja festival, smo preverili tudi mi. 

Tudi letos je bila del festivala Gorenjkina čokolada velikanka, ki pa je bila tokrat nekaj posebnega tudi zato, ker ta čokoladni obrat letos praznuje stoto obletnico delovanja. Razstava o zgodovini tega slovenskega obrata je v pripavi v Mestnem muzeju Radovljica.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice