Vir: Pobude meščanov
Ljubljanainfo
Pet, 17.5.2024 05:00
Kar se tiče grafitov v Ljubljani, je ta, o katerem teče beseda, malo manjša uganka, kot pa so grafiti običajno.

1. maja so v Sindikat Mladi plus, društvo Iskra, sindikat ZASUK in Center za družbeno raziskovanje v Ljubljani organizirali protestni shod ob prazniku dela, ki so se mu pridružili še Sindikat Tuš, Sindikat Spar, Sindikat Pošte SDPZ ter drugi.

Shod se je začel ob 16. uri na Kongresnem trgu.

O njem so obveščali, kot se te dni obvešča: predvsem po družbenih omrežjih. Naleteti je bilo mogoče tudi na plakate, nekdo pa se je očitno poslužil še grafitiranja.

Kar pa gre nekaterim v nos, saj so se grafiti, kot je na fotografiji, pojavili tako na fasadah objektov, ki so v zasebni lasti, kot tudi na javnih površinah, denimo na Šempetrskem mostu.

Na naslov Mestne občine Ljubljana je tako prišla sledeča pobuda:

»Organizator dogodka je znan, shod je prijavljen, kar pomeni, da lahko aktivno ukrepate in ničelno toleranco do vandalizma tudi udejanjite. Imajo plakate, pa vseeno tudi grafitirajo, kar je kaznivo uničevanje lastnine.«

Na mestni občini odgovarjajo, da se ne strinjajo »z onesnaževanjem oziroma grafitiranjem katerihkoli fasad«, a da ta na fotografiji ni v njihovi lasti, zato je na lastniku, da grafit odstrani na lastne stroške, za Šempetrski most pa bodo poskrbeli oni.

Se pa organizatorjem omenjenega protestnega shoda ni treba bati izterjav.

»Mestno redarstvo nima tovrstnih pristojnosti. Ukrepamo lahko zgolj ob zalotitvi posameznika, kateri nedovoljeno grafitira.«

Komentarji (2)

Ajdemi Popuši (ni preverjeno)

So perle ti Slowenclji..

Gren (ni preverjeno)

ČEFURIJADA BALKANSKA

Starejše novice