Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Čet, 16.5.2024 05:00
Do konca leta naj bi jo ugledali v podobi, kakršno so si zamislili na mestni občini. Se pa, glede na njeno trenutno stanje, porajajo številna vprašanja.

Prenova Ižanske ceste naj bi bila končana letos. S prenovo njenega severnega dela so začeli v začetku lanskega leta. 

Če naštejemo: Mestna občina Ljubljana tam gradi kanalizacijo za odpadno vodo, sočasno pa ureja še vodovod, odvodnjavanje meteorne vode, cestno razsvetljavo, telekomunikacijske in električne vode, površine za pešce in kolesarje, zasadila naj bi tudi drevored.

Trenutno ima Ižanska cesta proti Igu samo en prehod čez cesto, dogaja pa se tudi, da se vozniki avtomobilov med prehitevanjem umikajo tudi na kolesarsko stezo in pločnik, ki sta poravnana s cestiščem.

Kar se tiče prehodov, so na mestni občini napovedali, da so na obeh odsekih Ižanske ceste »predvideni prehodi preko grbine povsod, kjer se nahajajo avtobusna postajališča« ter še dodatni prehodi na medsebojni razdalji 250 metrov.

Mestna občina Ljubljana sicer načrtuje regionalno povezavo za kolesarje od kraja Lipe prek Črne vasi do križišča z Ižansko cesto in od tam do Botaničenga vrta, v skupni dolžini skoraj osem kilometrov.

»Kolesarska povezava je predvidena kot kolesarska steza, višinsko ločena od cestišča. Ker bo kolesarska infrastruktura povezana z infrastrukturo za pešce (vzporedna kolesarska steza in pločnik), se v okviru projekta uredi vzdolž kolesarske steze tudi pločnik ter urejeni prehodi za pešce/kolesarje preko cestišča,« pa piše na spletni strani Mestne občine Ljubljana. 

Starejše novice