Foto: Bobo
STA
Pet, 13.10.2023 09:53
Organizacija Katoliška mladina je danes na Kongresnem trgu v Ljubljani pripravila prvo javno molitev rožnega venca.

Okrog sto ljudi, ki so se dogodka udeležili, je molilo za domovino, za vero slovenske mladine, uspešen začetek študijskega leta ter mir na svetu.
 

Javno molitev je Katoliška mladina pripravila po zgledu takšnih dogodkov iz tujine. Povabili so vse, »še posebej pa mlade može in fante, ki smo prvi poklicani biti voditelji in zgled pri pričevanju vere«, so zapisali organizatorji.
 

Kot so pojasnili na dogodku, bodo molitve vsakič usmerjene v več namenov. Stalno bodo molili za domovino in vero slovenske mladine, dva namena pa bosta posebna. Danes so izbrali molitev za uspešen začetek študijskega leta ter mir na svetu.
 

V izjavah za medije so zbrani večinoma poudarjali, da dogodka ne vidijo kot političnega izražanja, pač pa le kot medsebojno podporo pri molitvi, ki da ne sodi nujno le v cerkve kot posvečene prostore, ampak tudi v javni prostor.
 

Poudarjali so zlasti namene molitve, danes so torej molili posebej za mir v svetu in uspešen začetek študijskega leta. Dejstvo, da so k molitvi povabili še posebej mlajše moške, pa vidijo kot dodatno vzpodbudo zanje, da pristopijo k molitvi.

Starejše novice