Foto: Mestna občina Ljubljana
Nika Vajnhandl
Pon, 3.1.2022 06:56
V preteklem letu je ljubljanska občina zasadila več kot tisoč dreves. Tudi ob Dunajski cesti, kjer so jih Ljubljančani kar precej pogrešali.

Ob prenovljeni Dunajski cesti je Mestna občina Ljubljana zasadila 79 dreves, in sicer povsod tam, kjer je bilo to mogoče, upoštevajoč lastništvo zemljišč, lastnosti prostora, podtalne napeljave, podzemni/nadzemni prostor in podobno.

Sadili so jih na šest oziroma osem metrov, odvisno od drevesne vrste.

Letos posajenih več kot tisoč novih dreves

Na Mestni občini Ljubljana za Ljubljanainfo povedo, da se zavedajo pomena dreves za mestno okolje, zato vsako leto v okviru rednega vzdrževanja javnih zelenih površin posadijo od 300 do 600 dreves, dodatno še ob prenovah ali gradnjah cest in javnih površin. 

Samo letos so posadili več kot tisoč novih dreves – skupaj z zasaditvami ob prenovljeni Cesti dveh cesarjev jih bo 1080 – s čimer utrjujejo ugled zelene prestolnice.

Drevesa so namreč v mestu dragocena, saj proizvajajo kisik, dušijo hrup, nam dajejo senco, filtrirajo, ohlajajo in vlažijo zrak, imajo estetsko funkcijo in z vsemi pozitivnimi vlogami blažijo posledice podnebnih sprememb ter povečujejo kakovost bivanja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice