FOTO: Nebojša Tejić / STA
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pet, 24.12.2021 14:40
Predsednikovo obdarovanje zdravstvenih delavcev z božičnimi piškoti je sedaj že skoraj tradicija.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je vsako leto na božični večer skupaj z otroki, mladostniki in odraslimi varovanci Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga, pekel božično pecivo za otroke, mladostnike in druge, ki božične praznike preživljajo ločeno od družin in staršev, v domovih ali zavodih. 

To leto je pekel sam

Tradicionalna predbožična peka piškotov bi letos potekala devetič, odkar jo je predsednik Pahor pričel skupaj z otroki Mladinskega doma Malči Beličeve Ljubljana v letu 2013. 

Letos in lani zaradi epidemioloških razmer predsednik republike božičnih piškotov ni mogel peči skupaj s prijatelji iz Centra za usposabljanje, delo in varstvo Draga, vendar se je odločil, da bo tradicijo ohranil in z majhno pozornostjo poskušal polepšati praznike tistim, ki jih ne morejo preživljati doma.

Obdaril tiste, ki božiča ne bodo preživeli doma

Predsednik republike Borut Pahor je božične piškote osebno prinesel predstavnikom Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, nato je z njimi obdaril mamice in otroke v Materinskem domu Ljubljana in stanovalce Bivalne enote Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga na Vodnikovi cesti v Ljubljani. 

FOTO: Nebojša Tejić / STA
FOTO: Nebojša Tejić / STA
FOTO: Nebojša Tejić / STA

Obenem, pa so s predsednikovega urada zapisali, da bodo preostali paketi z božičnim pecivom, kot vsa leta doslej, dostavljeni tudi na druge naslove po Sloveniji: v zavode, mladinske domove, krizne centre za mlade in za otroke v azilnem domu v Ljubljani.

Letos prvič tudi ‘Junakom tretjega nadstropja’ in otrokom v 5. nadstropju Pediatrične klinike in v Mestni otroški bolnici. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice