Ljubljanainfo
Čet, 2.6.2022 17:58
Na nepremičninskem portalu smo zasledili oglas za prodajo hiše v Košakih, ki jo je letos obnovila ekipa oddaje Delovna akcija.

Manjša pritlična hiša na Šentiljski cesti v Mariboru išče novega lastnika. Kot piše v oglasu, je hiša starejše gradnje in je bila obnovljena v celoti v začetku leta 2022. 

Bivalni del obsega predsobo, kopalnico in ločeno stranišče, kuhinjo z dnevnim prostorom, dve ločeni spalnici. Iz dnevnega prostora je mogoč prehod na manjšo teraso.

Naprodaj povsem opremljena hiša za 79 tisočakov

Gre za vrstno hišo, ki je bila zgrajena leta 1950 in ima okoli 54 kvadratnih metrov uporabne površine. Kot izhaja iz oglasa ima hiša prenovljene inštalacije za vodo in tudi elektriko. Prav tako so obnovljene vse talne in stenske obloge, vgrajen je aktivni prezračevalni sistem, zamenjana so tudi vsa okna in vrata, obnovljena je tudi izolacija in fasada.  

Hiša se prodaja v celoti opremljena s pohištvom in belo tehniko, ki je nova in v garanciji. Hiši pripada tudi uporaba garaže in vrtne lope. Možna je souporaba vrta.

V oglasu je še zapisano, da je hiša prosta vseh bremen in vseljiva takoj. Kaj pa cena? Za hišo je treba odšteti 79 tisoč evrov. 

Hišo obnovila ekipa Delovne akcije

Delovna akcija je oddaja, v kateri s prenovo doma pomagajo družinam, ki si same tega ne morejo privoščiti. Družinam želijo vrniti upanje in ponos.

»Prenoviti njihova stanovanja, zakrpati prepišne strehe, jim dati trdna tla pod nogami, da bodo lahko pogumno stopili v nov jutri,« je zapisano ob prijavnici, ki že vabi k sodelovanju v naslednji sezoni. 

V letošnji sezoni so s prenovo pomagali tudi družini, ki jo sestavljata mati samohranilka Polona in njena najstniška hči Larisa. S pomočjo stare mame sta na hipoteko vzeli vrstno hiško, a ta ni bila primerna za bivanje. 

Dotrajano hišo so prenovili delavci iz oddaje, kar smo lahko spremljali v dveh epizodah. Prenova je bila zaradi izredno slabega stanja hiše namreč pravi zalogaj. Prav ta hiša pa sedaj z oglasom išče novega lastnika. 

Kaj na to pravijo na POP TV? 

Kako komentirajo prodajo prenovljene hiše, smo povprašali tudi televizijo POP TV. 

»Družine in posameznike, ki jim dom prenovimo, skrbno izberemo na podlagi več uradnih dokazil. Tudi omenjeno stanovanje smo prenovili v upanju, da bomo stanovalkama polepšali življenje v njem,« so odgovorili. 

Dodajajo, da je to njihovo edino vodilo pri ustvarjanju oddaj, saj so v petih sezonah Delovne akcije prenovili že 35 domov in s tem pomagali tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo.

»Brez komentarja«

Za odziv smo se obrnili tudi na kontakt, podan ob nepremičninskem oglasu. Kontaktna oseba pri prodaji prenovljene hiše je bila »brez komentarja.« Prodaje ni želela komentirati.

Nepremičninski oglas so medtem že umaknili iz spleta. Ni pa znano, kaj je bil razlog za umik oglasa. Je bila hiša prodana? 

Starejše novice