Stanje danes ...
Ljubljanainfo
Pet, 25.8.2023 11:00
Kapacitete podzemnih smetnjakov niso neomejene.

Z Mestnega trga prihajajo opozorila o premajhni kapaciteti podzemnih smetnjakov, saj da v njih ni prostora za odpadke okoliških gostinskih obratov, trgovin in občanov, četudi maloštevilnih.

»Gospodarski subjekti odlagajo odpadke dnevno v industrijskih proporcih, za kar kapaciteta smetnjakov ne ustreza, zato dnevno opazujemo prizore smeti, ki ležijo ob smetnjakih. To povzroča smrad in neugled v srcu glavnega mesta, na ulici, ki jo obišče praktično vsak turist,« se je glasila pobuda meščana, ki je svoje besede podkrepil s fotografijama.

Odgovor, ki ga je dobil od oddelka za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana, je sledeč:

»V okviru matičnega odseka OGDP predmetno problematiko rešujemo z odstranjevanjem odpadkov v okviru realizacije odločb s strani Inšpektorata Mestna uprave MOL oziroma s čiščenjem okolice potopnih zbiralnic v okviru izvajalca javne gospodarske obvezne lokalne službe.«

 

Črna odlagališča

To ni prvič, da se Mestna občina Ljubljana sooča s tovrstnimi grajami meščanov. Kot smo poročali pred časom, se nemalokrat zgodi, da smeti končajo kar ob podzemnih zabojnikih, funkcionalnost odlagališč pa je onemogočena, če so napolnjena do vrha.

Je pač tako, da gostinski lokali dnevno proizvedejo mnogo več raznoraznih odpadkov kot pa fizične osebe.

Dogaja pa se tudi, da podzemni zabojniki na številnih lokacijah postanejo mesta stalnih črnih odlagališč. In da delavcem teh lokacij ne uspe očistiti tako hitro, kot so vnovič zasmetene. 

Starejše novice