Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 17.3.2023 09:54
Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je ukrajinskemu veleposlaniku Andriju Taranu predala dva avtobusa za varno vrnitev ukrajinskih otrok v šolo.

Namestnik direktorja Ljubljanskega potniškega prometa Rok Vihar in ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon sta veleposlaniku Ukrajine v Sloveniji Andriju Taranu predala dva avtobusa, ki ju v okviru solidarnostne kampanje Evropske unije doniramo Ukrajini.

Na Mestni občini Ljubljana so se skupaj z javnim podjetjem Ljubljanski potniški promet namreč odzvali solidarnostni kampanji Evropske komisije, ki je pozvala k donaciji avtobusov, s katerimi bodo lahko poskrbeli za varno vrnitev ukrajinskih otrok v šolo.

Na spletni strani Evropske unije je navedeno, da kar 5,7 milijona ukrajinskih šoloobveznih otrok čuti posledice ruske agresije, več kot 2800 izobraževalnih ustanov pa je poškodovanih ali uničenih.

Foto: Bobo
Foto: Bobo
Foto: Bobo

Donirali so dva medkrajevna avtobusa znamke MAN, ki sta bila še do nedavnega vključena v prevoze slovenskih šoloobveznih otrok, zdaj pa bosta svoje poslanstvo nadaljevala v Ukrajini.

Oba avtobusa imata po 51 potniških sedežev.

Foto: Bobo
Foto: Bobo

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice