Foto: Branka Keser
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 14.3.2022 16:00
Predsednik republike Borut Pahor je na dan, ko je minilo dve leti od prve smrti osebe s covidom-19 v Sloveniji, položil venec k vrbi, posajeni na ljubljanskih Žalah kot simbol žalovanja za preminulimi.

Prvo življenje zaradi covida-19 je v Sloveniji ugasnilo 14. marca 2020.

Ob drugi obletnici prve smrti je Borut Pahor v parku Mihe Potočnika na ljubljanskih Žalah položil venec k spominski vrbi, ki je bila lani posajena kot simbol žalovanja in sočutja do svojcev preminulih zaradi covida-19.

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

V spomin na žrtve na Žalah lani posadili vrbo

Lani 14. marca je bila na ljubljanskih Žalah posebna žalna slovesnost, s katero se je Slovenija poklonila spominu vseh preminulih zaradi covida-19 in izrazila sožalje in sočutje njihovim svojcem. 

V imenu države je imel žalni nagovor predsednik republike, v znak žalovanja in življenja pa je bila posajena vrba, ki jo je blagoslovil ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore v prisotnosti visokih predstavnikov verskih skupnosti v Sloveniji, Geze Fila, jereja Aleksandra Obradovića in Nevzeta Poriča.

»Preštevilni so se v tem neusmiljenem času poslovili v globoki in boleči osamljenosti, brez zadnjega, nežnega dotika in grenkih solz slovesa njihovih svojcev. Slovo brez pozdrava boli oba. Pri tistem, ki ostane, pusti globoko, nikoli zaceljeno rano,« je v nagovoru zbranim lani dejal predsednik Pahor.

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Starejše novice