Anonimnež (ni preverjeno)
Pon, 16.1.2023 14:00
Na Špici na Ljubljanici so zrasle plavajoče hiške, ki jih bo Ljubljanski grad že zelo kmalu ponujal za nastanitvene namene.

Pred tednom dni smo poročali o dveh plavajočih hiškah, ki sta kar naenkrat zrasli na ljubljanski Špici.

Izvedba aktivnosti za umestitev omenjenih plavajočih hišk se je odvijala med januarjem in decembrom lansko leto, hiške pa bodo po časovnici strateških ciljev sodeč začele delovati še letos.

Že prejšnji teden nam je neuradno uspelo izvedeti, da gre za hiške, ki bodo namenjene glampingu, in so v lasti Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice, sedaj pa imamo še potrditev ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Projekt v vrednosti 35 milijonov evrov

»Mi smo dobili ta predlog, ki ga je gradilo naše javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice in je bil tudi obravnavan na holdingu. Nam so se te hiške zdele primerne predvsem v smislu poživitve prenove Ljubljanice,« nam je zaupal Janković.

Pri projektu hišk na Ljubljanici, katerih vrednost nosi 35 milijonov evrov in bodo služile prenočišču gre za sporazum, ki je že podpisan med štirimi partnerji, in sicer državo, Elektrom Ljubljana, Energetiko Ljubljana in Mestno občino Ljubljana. 

Hišice bo prevzel Ljubljanski grad

Plavajoče hišice oziroma glamping ne bo ostal pod okriljem Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice, temveč jih bo najverjetneje prevzel Ljubljanski grad, ki že zdaj ima svoj hostel. 

Mestna občina Ljubljana naj bi tudi hostel, ki ga je 'krasil' transparent z napisom: »Kapital in MOL roke stran od hostla« že pred časom popolnoma prenovila. Hostel naj bi sedaj dosegal izjemne rezultate, med drugim je bil ponovno razglašen za najboljši hostel v Ljubljani. Tudi zasedenost hostla naj bi bila po besedah Jankovića odlična.

S ponudbo glampinga na Mestni občini Ljubljana računajo, da se bo »sputilo življenje k Ljubljanici«, so še pojasnili.

Prepoved ponujanja prenočišča klubu Rečnih kapitanov?

Ob novici, da bodo na Ljubljanici že zelo kmalu v uporabi glamping hišice pa je med nekaterimi Ljubljančani završalo, da se gre za hipokratsko odločitev, saj naj bi ista storitev pred leti odvzeta ladjicam, ki so v lasti kluba Rečni Kapitani.

Po besedah ljubljanskega župana naj bi se takrat nasproti Špice, na drugi strani, cele noči odvijale zabave, kar je bil tudi glavni povod za prepoved ponujanja prenočišča tem ladjicah.

»Res je, niso imeli dovoljena ponujati prenočišča na svojih ladjicah in to za to, ker če se spomnite, so takrat (petnajst let nazaj) te ladjice prestavljale predvsem prostor za pijančevanje,« je še pokomentiral Janković.

Dodal je še, da takrat tudi ni bilo pristanišča, zaradi česar je lahko vsak parkiral svojo ladjico, ker je želel. Razmere naj bi bile danes popolnoma drugačne.

Starejše novice