Maja in Jure Zakrajšek, ustanovitelja Majinih tort
Nika Vajnhandl
Pet, 5.3.2021 14:20
Ne pravijo zastonj, da »gre ljubezen skozi želodec«. Ni važno, ali ženske obdarujete sebe, ali moški svoje najdražje, s slaščico nikakor ne morete zgrešiti.

Prihaja 8. marec, dan posvečen vsem ženskam. Na ta dan se spodobi, da si ženske privoščijo nekaj zase, in tudi, da jim moški naklonijo manjšo pozornost, ki jih spomni na njihovo edinstvenost.

Če še ne veste, kako bi obdarile same sebe, in moški nimate ideje, kako materialno pokazati svojo ljubezen in spoštovanje do bližnje, preverite Majine torte.

Tortice za njo

Za dan žena sta Maja in Jure Zakrajšek, ustanovitelja Majinih tort, pripravila »premium« slaščice za eno osebo, v obliki rdeče vrtnice ali belega tulipana. Sestavljena je iz belega čokoladnega »mousse-ja«, v sredini se skriva jagodno polnilo, vse skupaj pa ponudijo na posteljici iz krhkega piškotnega testa. Prav tako vsako rožico zapakirajo v elegantno embalažo. Po želji stranke dodajo tudi posvetilo.

Za dan žena pravi Maja, da z njima v glavnini kontaktirajo gospodje, ki skrbno izberejo slaščice za svoje dame, prijateljice ali sodelavke. Največ povpraševanja je po unikatnih slaščicah, ki so lepe na pogled, in še bolj okusne za brbončice. To so »premium« oziroma »porcijske« tortice, ki so tudi posebno oblikovane v cvetove. Poleg takih tortic je povpraševanje tudi po miniaturnih slaščicah, kot so makroni, cakepopsi, cupcaki … 

»Pomembno je, da je pisano, lepo in okusno,« razlaga Maja, ki torte speče s srcem in veliko ljubeznijo do peke in izdelovanja slaščic.

Omejitve druženja zahtevajo »porcijske« tortice

»Povpraševanje po slaščicah je bilo na začetku koronavirusa malo manjše, vendar se je stanje kmalu izboljšalo. Ljudje so prilagodili svoja praznovanja na več dni, tako da ni bilo preveč oseb na enem mestu. Tudi mi smo se prilagodili trgu in povpraševanju, ter ponudili manjše in raznovrstne slaščice,« razlaga Maja.

Omejitve druženja so omejile večje rojstnodnevne zabave, poroke in s tem velike torte in večje količine slaščic. Tako Maja dodaja tudi, da je »veliko več dostave na dom. Varne in po predpisih seveda.« 

Starejše novice