Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Čet, 29.6.2023 19:00
Investitorji so še nedavno napovedovali, da so tik pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja. Danes so sporočili, da so umaknili vloge.

Vetrne elektrarne, ki bi naj stale na območju Svetih Treh Kraljev in Areha ter imele po 3,5 megavata nazivne moči, so v preteklem času privedle do križanja mnenj – nekateri tovrstne rešitve podpirajo, spet drugi pa jih popolnoma zavračajo.

Kot so danes sporočili iz podjetja Energija na veter, so na podlagi odločitve ministrstva za naravne vire in prostor, da zavrne možnost za podaljšanje roka za dopolnitev vloge za prvih 22 vetrnic, predvidenih v sklopu Vetrnega parka Pohorje, umaknili vloge za gradbeno dovoljenje. 

Kot so to pojasnili v vlogi, je podaljšanje nujno zaradi dodatnega utemeljevanja, za katerega potrebujemo več časa kot to predvideva sam postopek. 

»Cilj investitorjev je, da se projekt v celoti izpelje v soglasju z vsemi deležniki, v korist lokalnih skupnosti in Slovenije ter ob spoštovanju interesov vseh deležnikov,« so povedali: »Prepričani smo, da bo nekaj dodatnega časa, vloženega v projekt, odpravilo ovire in povečalo širšo sprejemljivost projekta.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice