Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 4.10.2022 11:20
Mestna občina Ljubljana nadaljuje z gozdarskimi deli v Zajčji dobravi.

Gozdarska dela izvaja mestna občina že od začetka septembra, sedaj pa sporoča, da bodo z odstranlejanjem lubadarjevih žarišč nadaljevali tudi v mesecu oktobru.

V začetku meseca bodo dela izvajali v neposrednem vplivnem pasu gostišča Zajčja dobrava na gozdnih in parkovnih zemljiščih, ki so v lasti Mestne občine Ljubljana, vzporedno pa tudi na več parcelah, ki so v lasti drugih fizičnih oziroma pravnih oseb.

»Zaradi izjemne namnožitve lubadarja je treba odstraniti skoraj vse smreke na lokacijah, ki so označene na karti,« so razložili na občini.

Vir: Arhiv Mestne občine Ljubljana

Dela odvisna od vremenskih razmer

Glede na velik obseg del in posebnosti območja okoli gostišča bodo dela potekala približno dva tedna, odvisno od vremenskih razmer.

Obiskovalcem teh območij svetujejo, naj v času sečnje izberejo katero od vzporednih poti oziroma naj se zaradi lastne varnosti izognejo delovišču. Če se bodo kljub temu podali na to območje, naj upoštevajo opozorila ter navodila izvajalcev del. 

»Svetujemo, naj ne nosijo slušalk, ki bi preprečile zaznavo dogajanja na delovišču. Psi naj bodo na povodcu,« so zaključili.

Starejše novice