Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 27.10.2022 16:00
Na Čufarjevi ulici, kjer potekajo obnovitvena dela, so pravkar začeli saditi nova drevesa, prvo je simbolično zasadil župan Zoran Janković.

Čufarjeva ulica je kratka ulica v centru Ljubljane, med Miklošičevo in Resljevo cesto, kjer se nahaja osnovna šola Toneta Čufarja. Križa se tudi s Kolodvorsko, kjer je stavba RTV Slovenija, prav tako je tam pred kratkim zrasel moderen bivalno-hotelski kompleks Neuhaus.

Maja letos so se na Čufarjevi začela obnovitvena dela, ki bodo trajala še do marca prihodnjega leta.

Pevski zbor OŠ Toneta Čufarja.

Mestna občina je ob začetku del napovedala, da želijo urediti površine za kolesarje in pešce, položiti novo tlakovanje, ohraniti drevored, izboljšati rastne pogoje in zasaditi novo zelenje, namestiti klopi in stole, fontano in pitnik. Obljubili so tudi, da bodo uredili vso pripadajočo infrastrukturo.

Vse kaže, da prenova ulice napreduje po načrtih. Nova drevesa so začeli saditi prav danes, slavnostni dogodek pa je pospremil obisk župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića, ki je simbolično zasadil prvo drevo, in nastop pevskega zbora osnovne šole Toneta Čufarja.

Prav učenci omenjene osnovne šole so nad prenovo najbolj navdušeni - povedali so, da bo s prenovljeno ulico njihova pot v šolo še bolj varna in prijetna.

»Delavci garali so več dni, da pot do šole so nam polepšali,« smo denimo lahko slišali v pesmici, posvečeni Ljubljani in prenovljeni ulici, ki jo je prebrala učenka Dominika.

Učenci so prepričani tudi, da bo prenovljena Čufarjeva ulica najlepša ulica v Ljubljani, nič drugačnega mnenja pa ni župan Janković, ki je v nagovoru povedal, da upa, da so se zdaj poskrili vsi tisti, ki so se posmehovali njegovim načrtom za preureditev.

Čufarjeva ulica.
Na križišču Čufarjeve in Kolodvorske stoji moderen kompleks Neuhaus.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice