Foto: Bobo
STA
Sre, 9.3.2022 14:00
V kabinetu predsednika vlade so se odzvali na očitke ljubljanskega župana Zorana Jankovića glede odnosa vlade do Ljubljane v okviru vladnega obiska v severnem delu osrednje Slovenije in glede vabila na javno tribuno v Kamniku.

Janković je bil na svoji redni novinarski konferenci kritičen glede odnosa vlade do prestolnice, kar je po njegovih besedah pokazal tudi vladni obisk 11 občin v severnem delu osrednjeslovenske regije, med katere spada tudi Mestna občina Ljubljana.

Kot je zatrdil, sta z vodstvom občine pred obiskom stik navezala le dva ministra. Po Jankovićevem mnenju gre za nespoštljivost in podcenjujoč odnos.

Zatrdil je tudi, da ni dobil vabila na večerno zaključno javno tribuno z župani in gospodarstveniki v Kamniku.

Janković trdi, da je vabilo prejel šele na dan dogodka

V kabinetu predsednika vlade Janeza Janše so v današnjem sporočilu za javnost navedli, da so v torek prejeli dopis župana Jankovića, s katerim jih je obvestil, da se ne bo udeležil javne tribune, ker je vabilo prejel šele na dan dogodka.

»Za javno tribuno, s katero se je zaključil regijski obisk vlade, smo poslali nekaj več kot 400 vabil različnim nosilcem razvoja v regiji, tudi Zoranu Jankoviću kot županu glavnega mesta. Vsa vabila so bila poslana istočasno, in sicer 2. marca. Potrditve smo začeli prejemati že 4. marca. Med prvimi je bila tudi potrditev udeležbe s strani direktorice Ljubljanske urbane regije, svetu katere predseduje ravno ljubljanski župan,« so zatrdili.

Zavračajo očitek, da je bila Ljubljana spregledana

V premierjevem kabinetu ob tem pravijo, da se ne morejo strinjati z Jankovićevim očitkom, da je bila Mestna občina Ljubljana pri izvedi regijskega obiska vlade hote spregledana. 

Kot zagotavljajo, so vsi regijski obiski v mandatu te vlade potekali na enak način in da so se ravno v izogib očitkom, da vlada ni posvetila dovolj pozornosti vsem občinam, odločili, da Osrednjeslovensko regijo obiščemo v dveh delih.

Južni del regije s 14 občinami bodo namreč obiskali 1. aprila.
Kot navajajo v kabinetu, je bilo 38 od skupno 110 dogodkov v Ljubljani, v program regijskega obiska pa so vključili širok nabor različnih deležnikov in s tem prisluhnili pobudam, predlogom, kritikam in pohvalam z različnih sfer družbenega in gospodarskega življenja v regiji.

»Obžalujemo, da pri pripravi obiska ljubljanski župan ni prepoznal svoje vloge,« je v odzivu še zapisal vodja premierjevega kabineta Peter Šuhel.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice