Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 18.1.2023 13:41
Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji bo danes ponovno osvetlila odseke avtocest in hitrih cest.

Kot smo že poročali, se je Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji pred slabimi tremi meseci odločila, da na odsekih avtocest in hitrih cest, kjer je to zakonsko dopustno ugasne cestno razsvetljavo.

»Do nadaljnjega ne bomo več razsvetljevali odsekov avtocest in hitrih cest, kjer je to dopustno. Sem sodijo priključki na avtoceste in hitre ceste ter odprta trasa avtoceste,« so pred tremi meseci sporočili javnosti.

Danes pa bodo luči na avtocesti in hitri cesti znova prižgali.

Slika je simbolična (foto: Bobo).

Več voznikov zgrešilo izvoz z avtoceste

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji je želela z ugasnitvijo cestne razsvetljave na nekaterih odsekih prihraniti 2000 megavatnih ur električne energije, kar predstavlja desetino celotne porabe električne energije te družbe.

Po poročanju 24 ur pa bo Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji danes po skoraj treh mesecih znova osvetlila avtoceste in hitre ceste.

Na Avto-moto zvezi Slovenije so že pred meseci opozarili, da je tveganje zaradi takšnega varčevanja preveliko. V zadnjih treh mesecih pa se je nanje obrnilo več jeznih voznikov, ki so zgrešili izvoz ali skoraj zgrešil izvoz z avtoceste oziroma ga zaznali prepozno.

Ugašanje luči na avtocestah neutemeljeno?

Prejšnji teden je bil tudi sestanek med agencijo za varnost prometa, Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji, ministrstvom za infrastrukturo, presojevalci varnosti cest in Avto-moto zvezo Slovenije.

Tema sestanka je bila presoja, kaj odločitev Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji za ugasnitev luči na avtocestah pomeni za varnost prometa. Na sestanku so se udeleženci odločili, naj Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji ponovno presoja o svoji odločitvi ter vrne celotno in primerno razsvetljavo.

Na Avto-moto zvezi Slovenije so opozorili tudi, da je tveganje vožnje v temi lahko veliko, varčevanje pa je v primeru, če se zgodi samo ena prometna nesreča popolnoma neutemeljeno.

Slika je simbolična (foto: Bobo).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice