Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 21.2.2023 11:28
Modna oblačila iz druge roke lahko danes od 15. ure dalje kupite v ljubljanskem baru Zorica.

Relay of Youth Vintage je spletni ponudnik oblačil iz druge roke, ki je nastal med epidemijo.

Njegovo ime je navdahnjeno z dnevom mladosti, praznikom jugoslovanske mladine, za njim pa tiči nostalgična mlada ekipa, ki uživa ob iskanju lepih in ohranjenih stvari iz druge roke, hkrati pa skrbi za planet.

Veliko večino oblačil pridobijo iz največjih evropskih skladišč blaga iz druge roke, kjer jih izbirajo osebno, nekaj pa jih poiščejo tudi v trgovinah iz druge roke v Sloveniji in sosednjih državah. Vsa oblačila so skrbno izbrana, sveže oprana in čakajo na nove lastnike.

Poleg spletne prodaje občasno izvedejo tudi 'pop-up' dogodke, kjer je mogoče njihove kose pomeriti v živo. V ljubljanskem Zorica baru so do zdaj izvedli že dva uspešna dogodka, decembrskega in januarskega.

Če ste ju zamudili, imate novo priložnost prav danes, saj bodo v Zorici z novimi kosi prisotni od 15. ure dalje.

Nekaj vpogleda v to, kakšna oblačila iz druge roke bo mogoče izbrskati na dogodku, smo našli na njihovem instagram profilu.

Zakaj po oblačila iz druge roke?

Prva prednost nakupa oblačil iz druge roke je prihranek ‒ oblačila lahko kupite po bistveno nižji ceni. Kupite lahko oblačila v odličnem stanju in če si vzamete čas, lahko najdete vintage dizajnerska oblačila.

Ugotovili boste tudi, da sta v primerjavi s hitro modo kakovost in dolgoživost rabljenih oblačil večinoma boljši.

Naslednji in najpomembnejši razlog za nakup rabljenih oblačil pa je ohranjanje zemeljskih virov, zmanjšanje onesnaževanja in bolj trajnosten način življenja.

Starejše novice