Foto: Janez Stariha, Facebook
Ljubljanainfo
Čet, 26.1.2023 18:00
Ljubljanski kolesarji se pritožujejo, da občina ni poskrbela za odstranjevanje snega s kolesarskih stez.

Ljubljanski župan Zoran Janković je pred kratkim na tiskovni konferenci veliko pozitivnih besed namenil zimski službi mestne občine.

Razložil je, da so ceste in ostale površine razdeljene v skupine glede na prioritete in da seveda ni mogoče, da bi zimska služba, ko pade večja količina snega, več kot 1600 ljubljanskih cest očistila v eni uri.

Hvalospevi na račun zimske službe pa niso prepričali ljubljanskih kolesarjev, ki so v preteklih dneh na družabnih omrežjih izrazili nezadovoljstvo nad dejstvom, da je zimska služba ob vsem svojem čiščenju očitno povsem pozabila na kolesarske steze.

Niso se pozabili obregniti ob to, da naj bi bila Ljubljana trajnostna oziroma kolesarska prestolnica.

»Kolesarske na Šmartinski od križišča s Kajuhovo niso očiščene in morajo kolesarji skakati med pešci in prek visokih robnikov. Enako je s kolesarsko na Dimičevi preko Dunajske do Vodovodne - spluženo samo vozišče, kolesarska pa ne.

Zanima me, kakšen izgovor boste ponudili kolesarjem, da morajo voziti med pešci oziroma po vozišču, namenjenem samo za vozila? Boste čakali na odjugo? Dobi izvajalec kakšno nagrado za tako pluženje?« je eden od njih te dni zapisal na portalu Pobude meščanov.

S snegom prekrite kolesarske steze so zmotile tudi nekdanjega mestnega svetnika Janeza Stariho, ki je velik zagovornik pravic pešcev in kolesarjev.

Občina pa odgovarja le, da se ob sneženju pač prioritetno čistijo ceste in površine za pešce.

Kolesarske steze ob vpadnicah in glavnih cestah naj bi bile v celoti očiščene v teh dneh.

Starejše novice