Vir: Instagram Bastards
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Sob, 9.10.2021 13:47
Govorili smo z mladima oblikovalcema, ki ustvarjata oblačila za pse.

Mlada Ljubljančana, Klemen Smrtnik in Neža Knific, s svojo trgovino Bastards predstavljata oblačila, namensko zasnovana za pse.  

Deset let izkušenj industrijskega oblikovanja sta združila s svežim modnim pridihom in ustvarila najnaprednejši pasji plašč na tržišču.

Enostaven je za čiščenje, saj lahko umazanijo obrišete z vlažno brisačo. Plašč psov nikakor ne ovira, ampak njihovo hitrost še izpostavi.

Kvalitetna oblačila za vašega psa

Za brezhibno prileganje so kroji prilagojeni točnim meram posameznega psa. Pasji plašči Bastards so prav tako na voljo v različnih debelinah, za potrebe različne od letnega časa.

Vsa oblačila, ki so na voljo in še bodo oblikovana, so ustvarjena, da se med seboj ujemajo. Tako boste lahko sestavili celotno garderobo Bastards.

Knific in Smrtnik razlagata, da pri svojih kreacijah izbirata materiale, ki so enostavni za čiščenje, so vodoodbojni ter zagotavljajo odpornost proti vetru in UV svetlobi.

Razvito za hrte, ustvarjeno za vse pasme 

Vse se je začelo z Bruceom, psom Klemna Smrtnika, ki je izjemno energičen kuža. Tako kot za vse whippete, je tudi zanj najljubši del dneva sprehod. 

Težave so se začele, ko njegovi plašči niso prestali preizkušnje sprehoda. Vračal se je odrgnjen do krvi, včasih celo brez plaščka.

Nanj je bil pritrjen na napačnih mestih, elastike so ga rezale v stegna, pogosto se mu je med tekom celo obrnil navzdol.

Namesto milijonov veliko strasti

Tako sta Smrtnik in Knific razmišljala v smeri, če velika športna podjetja vložijo milijone v razvoj produktov za ljudi, ki tečemo deset kilometrov na uro, zakaj nihče ne vlaga v razvoj za naše pasje ljubljenčke, ki lahko tečejo do 70 kilometrov na uro. 

Namesto milijonov sta vložila veliko strasti, znanja in časa v opazovanje in analizo psov. 

Začela sta z osnovno obliko, ki sta jo vedno bolj izpopolnjevala. Glavna ideja je bila, da hrbtna linija ostane na mestu, ne glede na to, kako hitro pes teče ali se prekucava.

Starejše novice