Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Pet, 31.12.2021 14:27
Silvestrovanja na prostem ne bodo dovoljena, bodo pa na silvestrovo lahko gostinski obrati odprti neomejeno. Kaj pripravljajo ljubljanski gostinci?

Obratovalni čas gostinskih obratov v noči na 1. januar ne bo omejen.

Enako kot sedaj bo dovoljena le strežba pri mizah, bodo pa morali gostje - ne glede na svoj morebitni status cepljenega ali prebolevnika - pred vstopom izkazati negativen hitri ali PCR test, ki ne bo smel biti starejši od 12 ur.

Dovoljena bo tudi živa glasba. Veljavnost testiranja za izpolnjevanje pogoja PCT bo pri testih PCR 48 ur in pri hitrih antigenskih testih 24 ur od odvzema brisa.

Silvestrovanje v ljubljanskih restavracijah

Najdaljšo noč v letu bo veliko Ljubljančanov preživelo v lokalnih restavracijah, ki se že intenzivno pripravljajo na silvestrski večer. 

Kako se bodo ljubljanski gostinci na silvestrski večer prilagodili epidemiološkim ukrepom?

Polovično število gostov

Restavracija Strelec bo po enoletnem premoru na Ljubljanskem gradu ponovno razvajala svoje goste s sedemhodno silvestrsko večerjo pod taktirko chefa Igorja Jagodica.

Pričeli bodo z večerjo ob sedmi uri s pijačo dobrodošlice, sledi sedemhodna večerja s pozdravi chefa ob predlagani vinski spremljavi, nekaj minut pred polnočjo pa gostje nazdravijo prihajajočemu novemu letu in pogledom na mesto obsijanim z ognjemetom iz najvišje točke Ljubljanskega gradu. 

»Večerja se bo izvajala po vseh dovoljenih predpisih in bo sedeča, seveda pa bo ob samem prihodu urejeno natančno preverjanje vseh navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje s svežimi podatki o testiranju,« za Ljubljanainfo pove Strelčeva ekipa. 

V primeru, da gostje ne bi imeli s seboj svežih podatkov, bo restavracija Strelec imela urejeno tudi testiranje ob samem prihodu. Varnost gostov bodo zagotavljali s primerno distanco, manjšim številom sedežev in miz, urejenim razkuževanjem in predhodno preverbo PCT. 

Zaradi varovanja gostov, urejene večje distance med mizami in sedeži, bodo letos sprejeli samo polovično število gostov

Odprti do 22. ure

Silvestrovanje organizira tudi restavracija Hiša pod gradom, ki bo goste razvajala s pet-hodnim menijem. 

Na silvestrski večer bo v Hiši pod gradom organizirana večerja, ki bo trajala od 19. ure do 22. ure. Preverjali bodo PCR teste, preko aplikacije in osebne izkaznice. 

Restavracija pričakuje veliko gostov na silvestrski večer, odprti pa bodo do 22. ure. 

Ni povpraševanja

Nekatere ljubljanske restavracije pa silvestrovanja ne bodo organizirale.

Med njimi so tudi gostilna Jurman, Čad, Maharaja ter Ljubljanski dvor. 

»Najverjetneje ne bomo organizirali silvestrovanja. Ljudje so se že znašli po svoje in ni nekega povpraševanja,« za Ljubljanainfo razlagajo pri Ljubljanskem dvoru. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice