FOTO: Mestna občina Ljubljana
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Sob, 27.3.2021 10:54
Med prejemniki priznanja jabolka navdiha »herojem korone« je tudi Bojan Povše, ki je v spomladanskem valu epidemije skrbel za celotno logistiko oskrbe najranljivejših skupin s kosili.

Bojan Povše, ki na Mestni občini Ljubljana opravlja delo voznika, je s svojo organiziranostjo, odgovornostjo in skrbnostjo več kot dva meseca vsak dan skrbel, da je bilo razdeljenih več kot 500 kosil na območju Ljubljane.

Ob tem je povedal: »Nalogo, da bodo vsi otroci obroke prejeli pravočasno, ob tem pa še sestavo jedilnikov in usklajevanje s kuharji, sem sprejel z veseljem, a zavedanjem, da bo to velik logistični zalogaj. Čeprav Ljubljana ni velika, je bilo razvoze treba organizirati tako, da so do družin prišli še topli obroki, kar je vsak dan pomenilo velik izziv. Med epidemijo smo razdelili več kot 30.000 obrokov, samo enkrat se je zgodilo, da je bilo nekomu kosilo preslano. A smo uredili in prilagodili tudi to. Županu in najboljši ekipi se zahvaljujem za izkazano zaupanje, za katerega verjamem, da sem ga upravičil.« 

Bojan Povše je v začetku leta za nesebično pomoč pri preprečevanju širjenja epidemije v spomladanskem obdobju prejel tudi Spominski znak Vlade Republike Slovenije za požrtvovalnost v boju proti covid 19. 

Heroji korone so prejeli jabolko navdiha

Spletni mediji Sobotainfo, Ptujinfo, Mariborinfo in Ljubljanainfo smo v začetku letošnjega leta izvedli akcijo #herojikorone. Kot smo že poročali, je njihova dobra dela in požrtvovalnost prepoznal tudi predsednik Borut Pahor, ki je vseh 17 herojev korone povabil na srečanje, kjer jim je izročil repliko jabolka navdiha. Te podeljuje junakom človečnosti in upanja.

FOTO: Mestna občina Ljubljana

Heroje korone ste prepoznali in izbrali vi!

Starejše novice