Foto: Bobo
STA
Pet, 11.2.2022 16:56
Kompleks kinodvoran Kolosej bo aprila na dražbi.

Stečajni upravitelj družbe Kolosej kinematografi je za 15. april sklical prvo javno dražbo za prodajo multipleksa kinematografov Kolosej, ki stoji v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC.

Izklicna cena je postavljena pri 7,6 milijona evrov, je razvidno iz današnje objave na spletni strani Ajpesa.

Stečajni upravitelj Tomaž Čad je sklical dražbo z zviševanjem izklicne cene. 

Dražitelji bodo morali vsaj en delovni dan pred dražbo plačati 760.000 evrov varščine, izklicno ceno bodo lahko v posameznem koraku zviševali po 50.000 evrov.

Vrtoglave trjatve

Dražba je bila sklicana potem, ko je Višje sodišče v Ljubljani v sredo zavrnilo pritožbi ločitvenih upnikov Reit investicije in Astraea investicije na decembrski sklep Okrožnega sodišča v Ljubljani, da se premoženje proda na dražbi z zviševanjem izklicne cene, ki se določi v višini 7,6 milijona evrov, varščina pa v višini 760.000 evrov.

Okrožno sodišče je, kot je razvidno iz današnje objave sodbe višjega sodišča na Ajpesu, način prodaje in izklicno ceno določilo na podlagi mnenja ločitvenega upnika Ledava investicije, ki je pred časom terjatve kupil od NLB.

V zemljiški knjigi je na nepremičninah, ki so predmet prodaje, vknjižena hipoteka v višini glavnice 5,5 milijona evrov s pripadki v korist družbe Ledava investicije.

V zemljiški knjigi je pri tem premoženju vpisanih tudi veliko še nerešenih plomb, saj je NLB Ledava investicijam odstopila več terjatev, zaznambe novega upnika Ledava investicije pa še niso vse vpisane v zemljiški knjigi.

Skupni seštevek nominalnih zneskov glavnic terjatev je 16,55 milijona evrov s pripadki, je razvidno iz sodbe višjega sodišča.

Spomnimo …

Družba Kolosej kinematografi, ki jo je vodil Sergej Racman, je kompleks kinodvoran Kolosej novembra leta 2014 prodala družbi SIP nepremičnine za 15 milijonov evrov. Pri tem so določili, da je treba kupnino poravnati v štirih letih.

Racman se je zaradi posla znašel na zatožni klopi, tožilstvo mu očita oškodovanje upnikov za dva milijona evrov, kolikor je iz naslova najemnin po januarju 2015 prejela družba SIP nepremičnine. 

Sojenje je znova od začetka steklo avgusta lani. Racman je namreč potem, ko se je znašel tudi v preiskavi zaradi sumov zlorabe prostitucije, odšel v tujino in vsi sodni postopki zoper njega so bili začasno ustavljeni.

Ko so ga novembra 2020 prijeli v Kanadi, ki ga je tudi izročila Sloveniji, pa so se sodni postopki zoper njega vnovič začeli.

Starejše novice