Foto: Bobo
zalastritof
Pet, 11.2.2022 16:04
Kako koronavirus vpliva na stanje v javnem potniškem prometu v Ljubljani? Preverili smo.

Koronavirus že slabi dve leti hromi delovanje marsikaterega podjetja, med najbolj prizadetimi panogami sta gostinstvo in turizem. 

Konec januarja so morali zaradi številnih odsotnosti voznikov, okuženih s koronavirusom, v Mariboru prilagoditi vozni red. Preverili smo, kako se s koronavirusom soočajo v Ljubljanskem potniškem prometu.

Na naše vprašanje, povezano s tem, ali se v Ljubljani zaradi epidemiološke situacije obetajo spremembe voznih redov ali števila avtobusov, so iz Ljubljanskega potniškega prometa sporočili:

»Zaenkrat se število odsotnih zaposlenih ne povečuje. Računamo, da bo kmalu situacija še boljša, saj se bodo začeli vračati z odsotnosti tisti, ki so odsotni že dva tedna ali več. Hkrati so novi ukrepi vlade pripomogli, da so karantene in izolacije krajše. V podjetju smo zaenkrat ukinili vse nenujne odsotnosti.«

Zmanjševanje števila avtobusov kot skrajni ukrep

»Ob ukrepih omejevanja števila potnikov na avtobusih, je zmanjševanje števila avtobusov v prometu skrajni ukrep, kateremu se želimo izogniti. Dnevno imamo v povprečju 90.000 potovanj, za kar bi dejansko potrebovali 110 avtobusov dnevno,« so izpostavili.

Zaradi omejevanja števila potniških mest na avtobusih morajo v promet razporejati dodatne avtobuse in posledično opravimo večje število kilometrov ob bistveno zmanjšanem številu potnikov.

Zaradi teh ukrepov, se soočajo z višanjem obratovalnih stroškov na eni strani in bistveno zmanjšanemu prihodku od prodaje na drugi strani.

Od 1. julija 2021 do 31. januarja 2022 smo zaradi vseh ukrepov s katerimi se omejuje število potnikov na avtobusih opravili dodatnih 1,2 milijona kilometrov in posledično za najmanj 4,5 milijona evrov dodatnih stroškov, so razkrili za Ljubljanainfo.

Čemu pripisujejo dejstvo, da prilagoditve voznih redov še niso bile potrebne?

»Vozniki, ki so bili na primer prejšnji teden v karanteni, izolaciji, ali pa so bili kako drugače bolniško odsotni, počasi vračajo nazaj na delo, obenem pa smo ukinili vse odsotnosti, ki niso nujne. Prav tako zaposlujemo dodatne voznike,« so razložili.

Dodali so, da upajo, da ukrepi, kot je prilagajanje voznih redov in zmanjševanje števila avtobusov, ne bodo potrebni. Pa so na takšno situacijo pripravljeni?

»Za primer zmanjševanja števila avtobusov v prometu, imamo izdelane različne variante. H kontroliranemu zmanjševanju bi lahko pristopili takoj, kar pomeni, da bi lahko potnike nemudoma obvestili o novih voznih redih,« so izpostavili.

Koliko voznikov je odsotnih zaradi koronavirusa?

V začetku februarja je bilo na bolniški odsotnosti v podjetju Ljubljanski potniški promet 42 voznikov, 26 zaradi koronavirusa, v karanteni pa je bilo sedem voznikov mestnih avtobusov.

Pri voznikih medkrajevnih avtobusov pa je bilo v začetku meseca bolniško odsotnih deset voznikov, od tega dva zaradi koronavirusa. V karanteni je bil en voznik.

Starejše novice