Ljubljanski župan Zoran Janković (foto: Bobo)
Ljubljanainfo
Tor, 20.2.2024 13:54
Pot do združitve ljubljanskih vrtcev je prepredena s preprekami. Bo od jutri dalje kaj bolje?

Peticijo Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije za ohranitev kakovostnih samostojnih javnih vrtcev v Ljubljani je podpisalo 1851 od 2600 zaposlenih v ljubljanskih vrtcih, torej 70 odstotkov vseh zaposlenih.

Glavni tajnik sindikata Branimir Štrukelj je ogorčen nad besedami ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je prejšnji teden dejal, da je razprava zanj zaključena in ni pripravljen na noben kompromis. Štrukelj je opozoril, da je župan tako odločitev sprejel, še preden je vedel, kakšno je mnenje zaposlenih.

Štrukelj naj bi jutri šel na sestanek k županu, a se sprašuje, če je to sploh smiselno, glede na to, da je Janković vnaprej povedal, da zanj ni več nobenega kompromisa.

Lepo bo sprejet

Skratka, sestanek je napovedan za jutri, ob 10. uri, ljubljanski župan pa je danes poudaril, da sta zanj ključni dve točki, in sicer da so vse podporne službe organizirane na enem mestu in da je vsak od 23 vrtcev strokovno popolnoma samostojen.

Janković je še dejal, da nima razloga, da ne bi verjel, da je omenjeno peticijo podpisalo 70 odstotkov vseh zaposlenih, za Štruklja pa, da mu na področju sindikalnega dela ni para. Vseeno pa jutrišnji sestanek pričakuje z velikim optimizmom, Štrukelj pa bo lepo sprejet, če se ga bo udeležil, je še napovedal.

A če ga ne bo, se bosta pogajala prek medijev, je še ocenil ljubljanski župan Janković.

Starejše novice