Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Sre, 21.12.2022 11:01
Očividci v ljubljanskih Dravljah zatrjujejo, da avtobusi na obvozu ne upoštevajo omejitev hitrosti.

Zaradi prenove Kamnogoriške ceste v ljubljanskih Dravljah ima linija 22 Ljubljanskega potniškega prometa že od poletja obvoz, med drugim po Ulici bratov Jančar, mimo več blokovskih naselij in vrtičkov.

Pot na omenjenem odseku je ozka, tako da se včasih, sploh na ovinku, s težavo srečata že dva avtomobila, a to očitno ne moti voznikov avtobusov, kajti te dni smo na Pobudah meščanov opazili sporočilo Ljubljančana, ki se pritožuje, da avtobusi na obvozu na tem mestu divjajo, »kot da so na cesti sami«.

Meščan se boji morebitne nesreče

Meščan prosi, da se voznike avtobusov opozori, da je na omenjenem območju cona 30, pa tudi šolska ter vrtčevska pot, saj sta v bližini tako vrtec kot osnovna šola.

»Srečanje je že tako 'na knap', če pa še priletijo s hitrostjo, pa lahko hitro pride do nesreče,« še zapiše meščan.

Pri Ljubljanskem potniškem prometu so se glede vedenja sodelavcev posuli s pepelom.

»Vsi udeleženci v cestnem prometu so dolžni spoštovati cestno prometne predpise«

»Zahvaljujemo se vam za vaše sporočilo. Takšnega odnosa naših sodelavcev do drugih udeležencev v prometu nikakor ne odobravamo,« so zapisali.

»Hkrati ne dopuščamo možnosti, da bi v prometu prevladoval zakon močnejšega, kajti vsi udeleženci v cestnem prometu so dolžni spoštovati cestno prometne predpise in zakon o varnosti v cestnem prometu,« so dodali.

Sporočili so, da je za takšne primere pristojna policija, ki lahko ustrezno ukrepa in sankcionira, ko gre za ogrožanje varnosti drugih udeležencev v prometu in kršenje cestno-prometnih predpisov, vendar pa bodo na podlagi podatkov meščana tudi sami prek sistema sledenja vozil voznike ponovno opozorili, da se dosledno držijo cestno prometnih predpisov.

»Za neprijetnost se vam opravičujemo,« so še dodali. 

Starejše novice