Foto: Bobo
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Sob, 25.12.2021 12:56
Mestna občina Ljubljana je pripravila raziskavo o konkretnih učinkih sofinanciranih mladinskih projektov in programov za mlade, ki v njih sodelujejo.

Na Mestni občini Ljubljana so leta 2016 sprejeli Strategijo za mlade 2016 – 2025, s katero so vzpostavili celovito naravnanost lokalne politike do mladinskega sektorja.

V okviru Strategije za mlade, ki so jo pripravili na Uradu za mladino Mestne občine Ljubljana, stremijo k prepoznavanju učinkov mladinskega dela, saj ga razumejo kot enega od gradnikov družbe in kot podporo mladim pri njihovem osebnostnem in družbenem razvoju. 

Mladi so v Ljubljani aktivni

Osnovno vodilo mladinskega dela mora biti aktivna participacija mladih, ki se odraža pri načrtovanju, izvedbi in evalvaciji mladinskega dela, zato so letos opravili še raziskavo o konkretnih učinkih tega dela. 

V letošnjem letu so podprli 86 projektov in programov, ki jih izvajajo mladinske in druge nevladne organizacije. 

Večino predstavljajo enoletni in triletni programi lokalnih mladinskih aktivnosti, ki izhajajo iz raznolikih potreb mladih in ponujajo možnost neformalnega učenja in druženja z vrstniki. 

Mladi sodelujejo v vseh fazah mladinskega dela 

Rezultati raziskave, v kateri je sodelovalo 498 mladih udeležencev sofinanciranih projektov in programov, so pokazali visok delež sodelovanja mladih v vseh fazah mladinskega dela.

Kar 92 odstotkov mladih je poročalo o dobrem počutju v skupini ter da čutijo, da so v njej lahko to, kar so.  

V grafični obliki so predstavili nekatere rezultate raziskave, ki kažejo na način razmišljanja ter dojemanja mladih udeleženk in udeležencev mladinskih aktivnosti na področju Mestne občine Ljubljana:

Vir: Mestna občina Ljubljana
Vir: Mestna občina Ljubljana

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice