Foto: Bobo. Slika je simbolična.
Maksimilijan N…
Tor, 27.6.2023 09:13
Ste vedeli, da so mestna kopališča na Dunaju konkretno cenejša od teh v Ljubljani?

Pri Ljubljanainfo smo že pred nekaj tedni objavili pregled vseh javnih ljubljanskih kopališč s cenami vstopnic ter ponudbo, ki jo lahko izkoristijo obiskovalci. 

Na socialnem omrežju Twitter pa se je odprla debata o tem, da so cene kopanja v Ljubljani morda nerazumljivo visoke.

Za primerjavo vzamimo avstrijsko prestolnico Dunaj. Za začetek so tam cene vstopnic za vsa javna kopališča poenotene: za otroke odvisno od njihove starosti starši odštejejo v povprečju okoli 3 evre, odrasli pa se lahko kopajo že za 7 evrov. Ommeniti je še potrebno, da so cene neodvisne od dneva v tednu, ko se odpravimo na kopališče, ter ure, ko prispemo na kopališče.

V Ljubljani je za osvežitev na bazenu potrebno nekoliko bolj odpreti denarnico: denimo na Koleziji, ki je eno od najpriljubljenejših kopališč pri nas, boste morali ob koncu tedna za otroško vstopnico odšteti kar 12 evrov, za odraslo pa 14 evrov - torej so cene kopanja v Ljubljani za kar 2- do 4-krat višje.

Tematiko so komentirali tudi nekateri uporabniki Twitterja:

»Meni ni jasno, kako mi to vse plačamo in se ne pritožujemo. Ena Barcelona ne pride niti blizu Ljubljani - ne po cenah ne po drugih karakteristikah«

»Včeraj sem bil s triletnikom na kopališču Kodeljevo. 15 evrov sva dala, karta po 14. uri, mrzla voda pod tuši, mrzla voda v bazenih, da o kulturnem šoku ne govorim. Atlantis naju pride ceneje, ker ima otrok še zastonj. Bizarno, res.«

Starejše novice