Foto: Bobo
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pon, 24.1.2022 13:49
Na onkološkem inštitutu so ob vzpostavitvi rdeče cone primorani v zmanjševati onkološke dejavnosti.

Zaradi slabšanja epidemiološke situacije v državi in vse večje zasedenosti covidnih postelj v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in tudi v drugih covidnih bolnišnicah so bili na Onkološkem inštitutu Ljubljana prisiljeni v vzpostavitev rdeče cone za hospitalizirane bolnike, pri katerih so potrdili okužbo z novim koronavirusom, so zapisali v sporočilu za javnost.

Zmanjševanje onkološke dejavnosti

Rdeča cona je skladno s predhodnimi načrti od minulega petka organizirana na kirurškem oddelku E1, zaradi česar so morali preseliti nekaj ambulant. 

Na Onkološkem inštitutu trenutno obravnavajo tri bolnike, okužene s koronavirusom. 

Ob tem bodo posledično primorani zmanjševati svojo osnovno onkološko dejavnost; v tem trenutku je že okrnjena kirurška dejavnost, ob večji odsotnosti zaposlenih in širjenju posteljnih kapacitet za covidne bolnike pa najverjetneje še ostale dejavnosti. 

»Situacijo bomo skrbno spremljali in sproti sprejemali potrebne ukrepe,« so zapisali.

Poziv k zaščiti bolnikov z rakom

Bolnike in njihove svojce pozivajo, da v največji možni meri skrbijo zase in upoštevajo vse priporočene epidemiološke ukrepe. 

Njihovo sporočilo za širšo javnost pa je, »da je skrajni čas, da kot družba premislimo o naših vrednotah, odgovornosti drug do drugega in solidarnosti; vsi se moramo skupaj boriti proti virusu, če želimo zaščititi naše najranljivejše, kamor sodijo bolniki z rakom«. 

Zato prosijo, da spoštujete ukrepe in se odločite za cepljenje. »Iskreno verjamemo, da znamo stopiti skupaj, zato da se čim prej prebijemo čez ta peti val epidemije covid-19,« so še zapisali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice