Ljubljanainfo
Pet, 21.4.2023 20:00
Ste prišli po dobrote na osrednjo ljubljansko tržnico in želite nakupljeno odnesti domov, hkrati pa ne pretirano onesnaževati okolja? Rešitev je Vrečkomat!

V sklopu akcije Za lepšo Ljubljano je na osrednji ljubljanski tržnici zaživel Vrečkomat. Mimoidočim so brezplačno na voljo biorazgradljive vrečke, ki jih obiskovalci lahko uporabijo namesto plastičnih vrečk.

 

Projekt mestna občina izvaja v sodelovanju z javnim podjetjem Ljubljanska parkirišča in tržnice ter življenjsko zavarovalnico Vita, z njim pa želi opozoriti na to, da so plastične vrečke velik okoljski problem. Dolgo se razgrajujejo in povzročajo onesnaževanje naših oceanov, gozdov in drugih naravnih okolij.

Ker verjamejo, da lahko vsak posameznik naredi razliko in pomaga prispevati k bolj zeleni in trajnostni prihodnosti, vse posameznike vabijo, da se pridružijo njihovim prizadevanjem za ohranjanje okolja in uporabljate biorazgradljive vrečke.

Poleg tega plastične vrečke za razgradnjo v naravi potrebujejo kar do 100 let, biološko razgradljive vrečke pa skupaj z vsebino razpadejo v kompost, ki je osnova za rast novih rastlin.

Vrečkomat na osrednji tržnici so prvič postavili leta 2019 v okviru kampanje 'Nisem večna, sem pa zato manj tečna. Sem biološko razgradljiva vrečka', s katero opozarjajo na pretirano uporabo plastičnih vrečk.

V času, ko se je na tržnici mudila ekipa Ljubljanainfo, je vrečk sicer očitno že zmanjkalo.

Preberite še

Starejše novice