Rebeka Sivka
Pet, 17.9.2021 11:23
Univerzitetni klinični center je pred nekaj dnevi na Facebook strani objavil poziv, da iščejo pomoč študentov medicine in študentov zdravstvene nege na covid in drugih oddelkih. Zapis pa je naletel na številne kritike.

Pred nekaj dnevi smo poročali, da Univerzitetni klinični center Ljubljana išče študente medicine in zdravstvene nege.

Študentsko delo je dobro plačano, saj je urna postavka študentskega dela na covid oddelkih 7,6 evra na uro neto oziroma devet evrov na uro bruto in 30-odstotni dodatek za neposredno delo s covid pacienti.

Študentska urna postavka na ostalih oddelkih je 6,34 evra na uro neto oziroma 7,5 evra na uro bruto.

Številne kritike

Z visoko študentsko postavko pa se marsikdo ne strinja.

Ljubljanski bolnišnici mnogi očitajo, da so medicinske sestre premalo plačane za delo, ki ga opravljajo, študentje pa preveč.  

Povišanje študentske urne postavke nekateri enačijo s poniževanjem medicinskega kadra»Ste vi resni ali hočete že tako ponižan (sploh srednji) kader medicinskih sester in tehnikov razvrednotit s tem, da jim dokažete da so po vaše študentje več vredni in jih bolje cenite in plačate, kot lastne medicinske sestre/tehnike?« je na svojem profilu zapisal eden od uporabnikov družbenega omrežja Facebook. 

Mnogi so prepričani, da osrednja ljubljanska bolnišnica raje dobro plačano delo ponuja študentom, kot pa poviša plače medicinskih sester. 

Starejše novice