Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pon, 28.8.2023 16:00
Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da je prejšnji teden v Ljubljani prišlo do nasilnega incidenta.

Minuli teden so se na spletu pojavile sprva nepotrjene govorice, da so bili posamezniki, ki so nastanjeni v azilnem domu v Ljubljani, vpleteni v hujši nasilen spopad, zaradi česar je več ljudi potrebovalo zdravniško pomoč. Za pojasnila smo se pri Ljubljanainfo obrnili na Policijsko upravo Ljubljana.

Na PU Ljubljana so nam potrdili, da je do dogodka dejansko prišlo - policisti so bili minuli teden obveščeni o sporu in pretepu več oseb na Cesti v Mestni Log na območju Viča. Policisti so ob prihodu na kraj najprej vzpostavili in zagotovili javni red ter preprečili nadaljevanje konflikta.

Na kraju dogodka je bila oseba, ki je krvavela in je bila po prvih podatkih poškodovana z ostrim predmetom, zato so policisti nemudoma zaprosili za pomoč službe za nujno medicinsko pomoč, ki je osebo oskrbela, v nadaljevanju pa je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana.

Ko je bilo v postopku ugotovljeno, da se v bližini in na kraju nahaja še več lažje poškodovanih oseb, so vsem poškodovanim osebam zagotovili zdravniško oskrbo. Tri od teh so potrebovale nadaljnjo zdravniško obravnavo in so bile s kraja odpeljane z reševalnim vozilom, eno osebo pa so zdravstveni delavci oskrbeli na kraju dogodka.

Nadalje so na PU Ljubljana še pojasnili, da so »razgovori z vsemi vpletenimi in tudi pričami so potekali ne glede na rasno ali versko pripadnost oseb.« Po do sedaj dostopnih informacijah naj bi šlo za enkraten dogodek - vseeno pa bodo policisti raziskali, ali je bilo teh dogodkov več in ali so med seboj povezani. 

Azilni dom v Ljubljani se sicer že dalj časa sooča z resno prostorsko stisko. Tudi zaradi tega policisti v okolišu azilnega doma dnevno spremljajo in operativno delo prilagajajo glede na varnostne razmere. 

Komentarji (2)

Mirjana (ni preverjeno)

Pocelo je, pocelo...bi rekli bosanci. Nadaljevalo se bo kot v ostalih tolerantnih EU drzavah. Pljuvamo Po Orbanu, pri njih teh probleov ne bo.

Suza (ni preverjeno)

Saj smo vedelli kaj se bo dogajalo!Samo navadna raja ne more nič, še bolj jim politika odpira vrata!

Starejše novice