Foto: Spletna stran Mestne občine Ljubljana
Pia Seidl
Čet, 18.5.2023 15:00
V nedeljo bo v Ljubljani potekal finalni turnir Lige NLB Wheel v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije.

V nedeljo, 21. maja 2023, bo v dvorani Stožice potekal finalni turnir Lige NLB Wheel.

Na spletni strani Mestne občine Ljubljana so zapisali, da na turnirju, v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije, tekmuje šest ekip iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Slovenije in Srbije.

Košarka na vozičkih med različnimi športi invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo.

Kakšen je razpored tekem?

  • Tekma za 5. mesto, ob 11. uri: Klub košarkaša u kolicima Singidunum Crvena Zvezda – KKI Zagreb
  • Tekma za 3. mesto, ob 13.15 uri: Wheelchair Basketball - Slovenia – KK OSI Paramont 
  • Tekma za 1. mesto, ob 15.30 uri:  Kki Vrbas – Zmaj Gradačac

Turnir v košarki na vozičkih

Vsako leto v Ljubljani poteka tudi mednarodni turnir v košarki na vozičkih, Pogačnikov memorial, ki ga organizira Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine.

Gre za največjo prireditev na področju invalidskega športa v regiji Alpe-Jadran v letošnjem letu, tekmovanje pa je posvečeno Tonetu Pogačniku, ustanovitelju turnirja leta 1980.

Njegove ideje o promociji in nastopanju športnikov paraplegikov izven organizacije in države so prinesle veliko uspehov na klubskih in mednarodnih tekmovanjih.

Športni invalidi na tovrstnih prireditvah, kot je Pogačnikov memorial, vzpostavljajo nove prijateljski vezi, ki jih vsako leto nadgrajujejo.

Starejše novice