Foto: Bobo
Nika Vajnhandl
Čet, 6.1.2022 12:28
Kljub temu da vstopna točka za odvzem PCR brisov pokriva Ljubljano z okolico in primestnimi občinami, je v Ljubljani le ena. To so iz centra mesta preselili do Stožic. Javnost je mnenja, da je lokacija povsem nedostopna.

Vstopna točka za odvzem PCR brisov na SARS-CoV-2 Zdravstvenega doma Ljubljana ne pokriva le Ljubljane, ampak Ljubljano z okolico in primestnimi občinami. 

Kljub temu PCT brise jemljejo le na eni lokaciji v Ljubljani – pri Stožicah.

(Ne)dostopnost lokacije

Lokacija je bližje obvoznici, in tako, po mnenju meščanov, manj dostopna kot prvotna lokacija v centru mesta na Metelkovi ulici. Na nedostopnost lokacije opozarja tudi Inštitut 8. marec.

Medtem na Zdravstvenem domu Ljubljana trdijo, da so preselili odvzem PCR brisov na lokacijo pri Stožicah, ravno zato, ker je »bistveno bolj dostopna za vse«.

Kako do Stožic?

Osebe, ki potrebujejo PCR testiranje so osebe, ki zbolijo s simptomi covid-19 ali imajo pozitiven izvid hitrega antigenskega testa, torej je pri njih postavljen sum na covid-19. 

Torej se na testiranje lahko pripeljejo z avtomobilom, nikakor pa ne s sredstvi javnega prevoza, saj so potencialno kužne. 

»Lokacija je dobro dostopna tudi za tiste brez avtomobila, ki na odvzem PCR brisa pridejo peš, in tiste, ki na odvzem pridejo s kolesom,« za Ljubljanainfo razlagajo z Zdravstvenega doma Ljubljana.

Glede na to, da so ljudje, ki pridejo na odvzem PCR brisa bolni, pa se zdi ta način prihoda manj primeren.

»Osebe brez avtomobila lahko na testiranje pripelje tudi svojec, družinski član ali prijatelj, ob tem pa apeliramo, da je v avtomobilu čim manj oseb, vsi pa naj ves čas nosijo tudi zaščitne maske,« zato pozivajo z zdravstvenega doma.

Starejše novice