Tako je videti labirint v Mengšu ...
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 14.7.2021 12:27
Skrivnostni koruzni labirint ponovno odpira svoja vrata.

V Mariboru bo že četrto leto zapovrstjo zaživel koruzni labirint, ki ga je doslej - a vsako leto v drugačni obliki - raziskovalo okoli 10.000 radovednežev.

Obiščete ga lahko že to soboto, 17. julija, ob 9.00, bo ko svoja 'vrata' ponovno odprl ta največji tematski park v Sloveniji in temu delu Evrope.

A letos ga ne bomo obiskovali le v štajerski prestolnici - tokrat ga je društvo Labirint zasnovalo na dveh lokacijah, in sicer boste lahko obiskali štiri in pet hektarjev velika labirinta, različnih oblik, z različnimi, novimi nalogami.

Prvi, tradicionalno ostaja v štajerski prestolnici, drugi pa stoji v občini Mengeš.

... tako pa v Mariboru.

Oba projekta sta nastala v sodelovanju z Univerzo v Maribor, Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo in podjetjema PP Agro in AE, ki skrbita, da koruza lepo raste, so sporočili iz društva Labirint.

Naloge, ki jih obiskovalci prejmejo ob obisku labirinta, temeljijo predvsem na povezovanju in sodelovanju, na poučnih točkah pa bodo skušali dvigovati zavest ljudi, napovedujejo.

Projekt, ki je nastal pred tremi leti, z željo pokazati otrokom in odraslim, da obstaja zanimiva zabava tudi izven računalniškega okolja, že četrto leto dokazuje, da pustolovščina v naravi lahko premaga tablice in pametne telefone.

Starejše novice