Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik. / Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Sre, 18.1.2023 21:24
Nova vršilka dolžnosti načelnika na največji upravni enoti bo Andreja Erjavec.

Z Ministrstva za javno upravo so sporočili, da si ministrica Sanja Ajanović Hovnik sistematično in načrtno prizadeva na Upravni enoti Ljubljana zagotoviti dobro upravljanje oziroma vodenje in izvajanje vseh upravnih nalog v zakonitih rokih ter na način, ki je za stranke prijazen in učinkovit.

S tem namenom in v želji normalizacije upravnega poslovanja največje upravne enote je bila po razrešitvi bivšega načelnika v začetku septembra 2022 imenovana za vršilko dolžnosti načelnika Nataša Trček.

Prioritetna naloga Trčkove, pravijo na ministrstvu, je bila zagotovitev storitev za uporabnike v luči izvedbe referendumov in volitev v drugi polovici lanskega leta. Po oceni ministrice za javno upravo je vse omenjeno skupaj z ekipo zaposlenih tudi uspešno izpeljala.

Z vidika začasnosti Nataša Trček z dnem 22. 1. 2023 končuje obdobje svojega dela kot vršilka dolžnosti načelnika.

V ponedeljek, 23. januarja 2023, jo bo na položaju vršilke dolžnosti največje upravne enote nadomestila Andreja Erjavec, uradnica in trenutna vodja sektorja za okolje in prostor v Upravni enoti Ljubljana.

Andreja Erjavec že vrsto let dela v Upravni enoti Ljubljana, zato dobro pozna operativno delo, kar je ključno za zaposlene, hkrati pa poseduje strokovno znanje, s katerim bo pripomogla k zagotovitvi učinkovitega izvajanja postopkov, njihovi pospešitvi ter poenotenju nekaterih praks, kar je temelj dobrega servisa za uporabnike storitev, zagotavlja Ministrstvo za javno upravo.

Sporočili so še, da imenovanje načelnika oziroma načelnice poteka skladno z ustaljenimi postopki.

Kandidat oziroma kandidatka se mora predstaviti Uradniškemu svetu, ob čemer morajo biti upoštevani vsi roki, ki kandidatom zagotavljajo pravno varstvo.

V vmesnem času bo imela imenovana v. d. načelnika Andreja Erjavec vsa pooblastila za vodenje.
 

Starejše novice