Foto: Branka Keser
Nika Vajnhandl
Pon, 27.12.2021 16:47
Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Covid-19-Ureditev stavbe ZVD v UKC Ljubljana«.

Sredstva, s katerimi bo Ministrstvo za zdravje prenovilo in ustrezno opremilo obstoječo stavbo nekdanjega zavoda za varstvo pri delu v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, bo prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj iz virov React-EU.

Prenova teh prostorov bo zmanjšala prostorsko stisko

Ministrstvo za zdravje bo v okviru projekta prenovilo in ustrezno opremilo stavbo nekdanjega zavoda za varstvo pri delu v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, ki bo v celoti namenjena zdravstveni dejavnosti in bo primerna za delovanje nekaterih posebnih laboratorijev kliničnih notranjih organizacijskih enot Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana in s tem zmanjšalo njihov trenutni prostorski primanjkljaj.

V sporočilu za javnost so zapisali, da je namen investicije zmanjšati tveganje za prenos okužb s covid-19 in drugimi klicami na paciente Urgentnega bloka ter preprečiti s tem povezane zdravstvene zaplete in slabše izide zdravljenj.

S prenovo bo Univerzitetni klinični center Ljubljana pridobil neto približno 2900 kvadratnih metrov prenovljenih uporabnih površin, ki bodo vključevale 11 dodatnih prostorov za paciente s covidom-19.

Starejše novice