Foto: Pobude meščanov
Ljubljanainfo
Tor, 21.11.2023 11:09
Gre za najprometnejši odsek Dunajske ceste.

Meščani Ljubljane, posebej tisti, ki se iz severnih predelov mesta dnevno s kolesom vozijo v center mesta, so opazili, da so izvajalci gradbenih del na območju prihodnjega Potniškega centra, natančneje na odseku Dunajske ceste med Vilharjevo ter Trgom OF, zaprli eno stran cestišča.

Pravega »obvoza« za kolesarje in pešce razen dvakratnega prečkanja štiripasovnice na nasprotno stran cestišča si projektanti niso zamislili, zato je bila na Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet tudi naslovljena pobuda meščanov, ki si želijo ugodnejše rešitve. 

»Zaprtje kolesarske steze na Dunajski cesti proti Bežigradu in preusmeritev kolesarjev na drugo strani ceste je nevarna in nadvse neudobna ter časovno neprimerna poteza. 

Nekaj tisoč kolesarjev dnevno bo najprej dvakrat prečkalo Dunajsko, vmes pa se bodo še nekaj sto metrov nevarno srečevali na ozki kolesarski stezi, ki je ena glavnih vpadnic v mesto.

Predlagam, da del cestišča Dunajske ceste med Trgom OF in Vilharjevo namenite kolesarjem, saj mora biti obvoz varen in udoben.«

Iz odgovora občinskih funkcionarjev pa lahko razberemo, da je njihov odnos do tovrstnega stališča odklonilen:

»Vodenje prometa mimo gradbišč moramo zagotoviti za vse vrste prometnih udeležencev in za vse namene potovanja,« so na kratko pojasnili.

Starejše novice