Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Tor, 21.11.2023 07:00
Z njim se bo dotok števila vozila v Ljubljano zmanjšal, so prepričani na Mestni občini Ljubljana.

Mestna občina Ljubljana uvaja urejanje prometa s policisti in redarji v času prometnih konic.

»Naš cilj je zagotoviti najboljše možne pogoje za javni potniški promet. Da bomo dosegli ta cilj, je treba izvesti več zahtevnih ureditev, tudi gradbenih. Trenutni so zastoji zaradi prevelikega števila vozil na cesti ter zaradi gradbenih del. Gradbenih del na cesti ni mogoče izvajati brez začasnih negativnih vplivov na promet in na bivanjske razmere,« pojasnjujejo.

Različna dela na cestah bodo intenzivno potekala še naslednja tri leta.

»Trenutno so v času prometnih konic v pomoč tudi policisti in redarji v največjih križiščih. Naš cilj je zagotoviti stalen, udoben in zanesljiv avtobusni in železniški promet, s čimer bo omogočeno zmanjšanje števila osebnih vozil na cestah.«

Ob tem poudarjajo, da promet urejajo celostno, saj da gre za kompleksen sistem, »za prenovo katerega so potrebni obsežni gradbeni posegi in druge prilagoditve«.

Udobna dostopnost

A urejanje prometa s pomočjo policistov in redarjev je kratkoročni ukrep. 

Rešitev je v očeh Mestne občine Ljubljana Potniški center Ljubljana, ki bo, kot pravijo, zagotavljal »udobno dostopnost za potnike v Ljubljano«.

»S tem se bo dotok števila vozil v Ljubljano zmanjšal. Glavni vir prometnih obremenitev v Ljubljani predstavljajo vozila dnevnih migrantov in ne vozila Ljubljančanov.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice