Vir: Facebook Zasebni vrtec Želvica, Maribor
Ljubljanainfo
Ned, 16.7.2023 11:04
Otroci iz mariborskega vrtca skrbijo za zeliščni vrtiček, ki njim in zaposlenim veliko pomeni. A njihov trud uničujejo posamezniki, ki kradejo posajena zelišča.

Mariborski zasebni vrtec Želvica je na njihovem Facebook profilu delil zapis o zeliščnem vrtu, za katerega skrbijo skupaj z otroki. 

Kot so zapisali, je to projekt, pri katerem najbolj uživajo najmlajši: »Košček zemlje, ki ga pogledajo vsakodnevno. Se veselijo vsake čebelice, ki se na njem ustavi.« Otroci z vrtičkom spoznavajo dišave in se učijo uporabe različnih zelišč. 

Dodajajo, da se otroci, starši in vsi zaposleni trudijo, da je njihov zeliščni vrt čim bolj barvit in raznolik: »Veliko je pozitivnih razlogov, zakaj vrtiček vsem nam veliko pomeni.«

Zelišča vsakodnevno zmanjkujejo, za kar ni kriv krt

V nadaljevanju zapišejo, da je tukaj tudi temna plat, za katero so ogorčeni in ne morejo verjeti, da se zares dogaja. 

»Zelišča nam vsakodnevno zmanjkujejo in za njih ni razlog krt ali katerakoli druga žival. Žal so to umazane človeške roke posameznikov, ki nam kradejo naša zelišča,« so dejali. 

Dodajajo, da kdorkoli si želi zelišče iz njihovega vrtička, za katerega se trudijo vsakodnevno, naj se oglasi pri njih in mu bodo z veseljem podarili tisto, česar na svojem vrtu nima in si tako neizmerno želi.

»Upamo, da objava doseže te ljudi in da bo vrtiček v prihodnje ostal samo na ogled, ne pa košček zemlje za samopostrežbo,« so zaključili. 

Starejše novice