Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 30.11.2021 06:14
Od sredine novembra lahko parkirnino v prestolnici vnaprej poravnate prek aplikacije Urbana in Urbana SMS parking.

Za tiste, ki dnevno iščete parkirno mesto v središču prestolnice, je aplikacija Urbana in Urbana SMS parking precej priročna rešitev, s katero se izognete štetju kovancev, ki jih imamo običajno takrat, ko jih zares potrebujemo, vedno premalo. 

Po podražitvah parkirnin, ki so jih na ljubljanski občini napovedali za prihodnje leto, in so vznejevoljile marsikoga, je iz Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice prišla dobra novica.

Uporabniki aplikacije Urbana in Urbana SMS parking lahko namreč od 16. novembra dalje v obliki predčasnega plačila parkirnino poravnajo že od 5. ure dalje. 

Kaj je veljalo prej?

Tovrstno predčasno plačilo prej ni bilo možno. Omogočeno je bilo le v primeru, da je uporabnik parkirnino poravnal na parkomatu.

»Ta storitev bo koristila uporabnikom, ki prihajajo na delo v zgodnjih urah in do sedaj parkirnine niso mogli poravnati pravočasno, četudi so jo hoteli. Z navedeno storitvijo bomo vsem uporabnikom še izboljšali parkirno izkušnjo,« so za Ljubljanainfo povedali v Javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice.

Prihranite čas in iskanje kovancev

Aplikacija Urbana deluje tako na operacijskem sistemu iOS kot android.

»Pričakujemo, da se bo število uporabnikov, ki bodo parkirnino plačali na tak način, povečalo. Uporabnikom je namreč z uporabo aplikacije prihranjen čas in iskanje kovancev,« so še izpostavili v Javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice.

Starejše novice