Foto: Bobo.
Maksimilijan N…
Tor, 18.7.2023 11:18
Župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci spregovoril o gradbenih projektih in drugih problematikah.

Župan Mestne občina Ljubljana Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci zopet mnogo časa posvetil svežim informacijam s področja gradnje občinske infrastrukture; v Ljubljani je trenutno aktivnih več kot 70 gradbišč

Delovni pogoji

Kako je torej z gradbinci, ki morajo opravljati težka fizična opravila v času, ko se temperature povzpenjajo tudi preko 35 stopinj?

Župan je povedal, da se problema zavedajo in da so zato tudi dovolili, da se lahko gradbena dela na objektih začnejo ob 6. uri zjutraj in se posledično zato končajo prej.

Glede del na cestah, ki zahtevajo polaganje asfalta, pa je pojasnil, da občina ne more zagotoviti nobenih varnostnih ukrepov, zato računajo na posamezne izvajalce, da bodo v času najhujše vročine dela prekinili, kar jim bodo na občini tudi odobrili.

Gradbeni projekti

Bazen Vevče: Izbranemu izvajalcu - podjetju VG5 - je bil projekt dodeljen, ker je za izvedbo samega projekta zahteval 80 tisoč evrov manj od naslednjega najcenejšega izvajalca. Začetek gradnje bazena je predviden za konec meseca avgusta, ob bazenu pa bodo postavili tudi novo postajo sistema BicikeLJ.

Linhartova cesta: Pravkar potekajo analize, pogajanja za začetek del pa sledijo prihodnji teden. Začetek prenove je predviden za mesec september.

Črnovaška cesta: Prihodnji teden lahko pričakujemo zaključek gradnje pločnikov. Od štirih mostov, ki se nahajajo na tej cesti, so trije že pripravljeni za predajo v uporabo, kmalu pa bo sledil tudi zadnji. Dela želijo zaključiti do 1. septembra, ko se bo pričelo novo šolsko leto.

Petkovškovo nabrežje: Začelo se je polaganje talnih plošč, medtem ko so granitne kocke že nameščene. Spomenik s simbolom črke Ć bo skupaj s celotnim nabrežjem dokončan do septembra. 

Bazen Iliriija: Betoniranje bazena bo potekalo brez premorov, in sicer se bo pričelo že ob 2. uri zjutraj in bo trajalo približno 12 ur. 

Baragovo semenišče: Župan je trdno prepričan, da je bil izbran najboljši predlog za izvedbo projekta. Na predlog je sicer bila vložena pritožba, ki pa je bila kasneje tudi umaknjena.

Trgovski centri: Glede gradnje novih trgovskih centrov (Lidl nasproti parka Tivoli, Spar in Lidl ob Tržaški cesti) je župan izjavil, da je občina vsako od teh lokacij posebej odobrila, nima pa vnaprej določenih površin za trgovske centre.

Komentarji (2)

T2525

Delavci so res reveži ko morjo delat v takšni vročini.

Anaszasia (ni preverjeno)

Prav bi bilo, ko bi se dela opravljala takrat, ko je manj vroce (npr. sredi pomladi). In za odgovorne: imamo zakonodajo, ki sciti delavca pred neugodnimi pogoji... Saj poznate Zakon o delovnih razmerjih, gospodje odlocevalci??????

Starejše novice